Tässä ovat kansainväliset vieraat Food & Fun Tapahtumaan vuodelle 2017!

By September 5, 2017Tiedotteet

Tämän vuoden vieraat tulevat Baskimaasta, Yhdysvalloista, Islannista, Singaporesta, Englannista, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Italiasta tehden siitä kansainvälisimmän kaikista neljästä vuodesta.

Kaikki pohjoismaat ovat edustettuina tänä vuonna, Yhdysvalloista on kaksi baarimestaria ja kaksi keittiömestaria tulossa. Pieni muutos tapahtumapaikkoihinkin tulee kun pari viikkoa sitten avautunut Bruukki tulee Göranin tilalle!

Tässä tulevat keittiömestari ja baarimestarivieraat!

Ravintola Gustavo

Nahuel Pazos on Suomessa jo tuttu, hän oli tuomaroimassa Master Chefissä ja toimi Pinellan keittiömestarina ennen palaamistaan Baskimaahan jossa hän on mukana kehittämässä baskien ruokakulttuuria Basque Culinary Centerissä.

Bruukki (Göranin tilalle)

Gabriel Melim Andersson on työskennellyt Ranskassa 5 vuotta, Pari vuotta sitten ravintola Askassa New Yorkissa ja nyt puolitoista vuotta Upper House Diningissa Göteborgissa. Hänen saa inspiraationsa lapsuuden ajastaan Ruotsin länsirannikolla.

Karu Izakaya

Jesse Miller Bar Pilarista käyttää Washington DCn alueen hyviä paikallisia raaka-aineita aasialaisella twistillä, mielenkiintoista ja rentoa ruokaa.

Kuori

Daniel Cochran Jónsson on monipuolinen aasialaisten makujen osaaja Islannista, Sushi Socialin keittiömestari Reykjavikista joka oli mukana hakemassa kultaa Luxembourgin kilpailussa Islannin kokkimaajoukkueessa 2014.

Pure Hero

Brandon Baltzley on tehnyt popupillallisia, kerännyt villiyrttejä, kirjoittanut kirjan ja ollut muusikkona. Monipuolinen ja luova tekijä on ollut perustamassa CRUX kollektiivia ja Buffalo Jump nimistä ravintolaa. Hän työskentelee tällä hetkellä Bostonissa, Massachusettsissa Yhdysvalloissa.

Suomalainen Pohja

Daniel Ballis on nähnyt Australiaa, Phuketin, Shanghain, Lontoon ja nyt hän on asettunut Singaporeen. Moosehead on hänen ja hänen isänsä Glen Balliksen perustama ravintola jota hän johtaa. Ruoka on välimerellistä ja kekseliästä. Daniel Balliksen työpariksi tulee Oliver Hyde Danielin Maggie Joa

Roster Turku

Dublinissa syntynyt Robin Gill on työskennellyt legendaaristen Marco Pierre Whiten ja Raymond Blancin kanssa. Hän on yksi lontoon ravintolakentän uusia tähtiä rentojen, innovatiivisten ja mielenkiintoisten ravintoloidensa, The Dairy, The Manorin sekä Paradise Garagenin kanssa.

Sergios

 

Patrizia Volanti työskenteli vielä pari vuotta sitten osallistuessaan Food & Fun Reykjavik New Yorkilaisessa  Antica Pesa Brooklynissä ja nyt La Bucassa,Emilia Romagnassa. Hän on nähnyt jo monia tasokkaita ravintoloita Italiassa ja edennyt nopeasti huipulle.

Smör

Sigurdur Laufdal Haraldsson on kilpailuissa menestynyt, Islannissa vuoden kokki ja vuoden jälkiruokakokki sekä Bocuse d’Or edustaja 2013 jolloin hän sijoittui kahdeksanneksi arvostetussa keittiömestarikisassa. Nyt hän työskentelee pohjoismaiden parhaaksi valitussa Geranium ravintolassa jolla on kolme Michelin tähteä

Baarimestarit

Börs Bar & Cafe

Jani-Pekka Hiltunen on Food & Funistakin tuttu kekseliäs baarimestari ja Vingruppenin Brand Ambassador. Hän on järjestänyt cocktailpopuppeja ja voitti viimeisimpänä Mixtexcin siirappikilpailun kesällä 2017. Hän oli vieraana Tiirikkalassa vuonna 2015.

The Cow

Jørgen Dons RAUSista  Trondheimista. Norjan parhaaksi valitun RAUS baarin baarimestari on ollut aktiivinen myös kansainvälisessä World Class kilpailussa jossa edusti Norjaa vuonna 2015.

Fontti

Jan Warren on tällä hetkellä Brooklyn Ginin Brand Ambassador, työskennellyt aiemmin legendaarisissa New Yorklaisissa baareissa kuin Dutch Kills, Pegu Club ja viimeisimpänä Fresh Kills Brooklynissä

Marina Palace Bar & Lounge

Leo Olafsson on perustanut Icebreakers of Mixology nimisen ryhmän joka järjestää tapahtumia, kehittää cocktailkulttuuria Islannissa ja kansainvälisesti. Hän on työskennellyt muunmuassa Matur og Drykkurissa ja Matarkjallarinnissa baarimestarissa ja työskentelee paraikaa Kööpenhaminassa.

Roster Turku

Megan Barnes johtaa Espita Mezqualeria Me nimistä baaria Washington DCssä, yksi mezcalin pioneereistä Washingtonissa hän vierailee usein Meksikossa tutustumassa tislaamoihin.

Espita, Washington DC

Tiirikkalan vieras vahvistuu lähipäivinä.

Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin.

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

Leave a Reply