Pop up ravintola Kipinä järjestetään nyt viidettä kertaa 7.7.–7.8.2016

By | Tiedotteet, Yleinen | No Comments

TARJOLLA ON 4 RUOKALAJIN MENU PARHAISTA SAARISTON RAAKA-AINEISTA JOKAISEN VIERAAN TÄYDENTÄESSÄ NIITÄ OMAN MAANSA MAUILLA.

Turun saariston luonnonkauniissa Kustavissa sijaitseva monitoimikeskus Kipinä antaa puitteet monenlaiseen toimintaan. 7.7.-7.8.2016 talo muuntautuu viidettä kertaa pop up ravintolaksi ja taidenäyttelyn pitopaikaksi. Eri maiden huippukokit tulkitsevat saariston parhaista raaka-aineista koostuvaa ruokakoria ja loihtivat siitä ainutlaatuisia neljän ruokalajin kattauksia. Vaihtuvat taidenäyttelyt tuovat kuvataidetta vierailijoiden nautittavaksi.

VIISI KEITTIÖMESTARIA JAKAA KUSTAVIN KIPINÄN POP UP RAVINTOLAN KESÄN SEURAAVASTI:

to-su 7.-10.7.2016 Keittiömestari Petteri Luoto loihtii Kipinän keittiössä silmää ja vatsaa hyväilevät annokset. Luoto on paitsi kokki ja keittiömestari, myös kuvataiteilija, muusikko, runoilija, kirjailija. Alkujaan Nousiaisista kotoisin, Raisiosta Timalin kurssikeskuksesta kokiksi valmistunut, mutta nykyään New Yorkissa vaikuttava Luoto on menestynyt Bocuse d’Or-kokkikilpailussa ja hän on voittanut Vuoden kokki- tittelin vuonna 1998. Luoto kehittää saariston raaka-aineista herkullisia annoksia.

to-su 14.-17.7.2016 Islantilainen keittiömestari Sigurdur Haraldson on edustanut Bocuse d’Or -kilpailussa Islantia vuonna 2013. Siggi Haraldson on ollut helsinkiläisen Ravintola Olon keittiömestarina vuodesta 2015 alkaen ja vieraili edellisen kerran pop up ravintola Kustavin Kipinässä kesällä 2014 loihtien upean islantilaisen menun. Herkullisen ruuan ystäville siis tiedossa tänäkin vuonna pohjoismainen herkkujen kimara.

to-su 21.-24.7.2016 Ukrainalainen keittiömestari Sergii Zelenokhat astuu hellan taa kolmantena. Matkustamisesta, kirjoista ja perheensä kanssa matkustelusta inspiraation saava kokki pitää vierailemisesta erilaisissa ruokamarketeissa, joista löytää uusia ideoita. Ukrainalainen keittiö on murroksessa, ja vanhoja reseptejä ja traditioita herätellään henkiin samalla kun niihin tuodaan moderneja sävyjä. Zelenokhatin ruoka edustaa slaavilaisen keittiön uutta suuntausta saariston raaka-aineilla höystettynä.

to-su 28.-31.7.2016 keittiömestari Laura Virolainen, joka työskentelee Turkulaisessa ravintola Smörissä, voitti 2015 Vuoden nuori kokki- tittelin, ja myöhemmin samana vuonna tuli toiseksi Maailman paras nuori kokki -kansainvälissä kilpailussa Budapestissä. Virolaiselle on tärkeää, että työpäivän päätteeksi niin asiakkaat kuin työkaveritkin ovat tyytyväisiä päivän panokseen. Hän on työssään tinkimätön ja haluaa aina tarjota parasta asiakkaille. Virolainen nauttii päästessään päivittäin haastamaan itsensä.

to-su 4.-7.8.2016 Islantilainen Keittiömestari Bjarni Siguróli Jakobsson toimii Islannin kokkimaajoukkueen kapteenina. Hän voitti Islannissa Vuoden kokki -tittelin vuonna 2012.

NELJÄN RUOKALAJIN MENU 65 €.
KATTAUKSET TORSTAISTA SUNNUNTAIHIN KLO 13.00, 16.00 JA 19.00
>Pöytävaraukset.

TAIDETTA RUOKAILUN LOMASSA 

Kesän taidenäyttely rakentuu kuvataiteilija Petteri Luodon,  kuvataiteilija Mikko Paakkolan sekä ukrainalaisen ja ranskalaisen vierailevien taiteilijoiden teosten yhteisnäyttelyyn. Näyttely avataan yleisölle 26.5. ja näyttelyihin voi tutustua viikonloppuisin kello 12-16  ja 28.6.alkaen tiistaista sunnuntaihin kello 12-16.

Petteri Luodon uusissa maalauksissa korostuvat pastellisävyt ja ruokamaailmaan sidoksissa olevat aiheet. Kankaalle maalatuissa teoksissa ruuan estetiikka on pelkistetty lapsenomaisesti ääriviivoin, joita vahvat kontrastit taustalla korostavat. Kuvataiteilija Mikko Paakkolan työskentelynsä pohjalla on väripigmenttien intensiteetti, joka kulminoituu teosten välittämässä syvän hiljaisuuden panoraamassa. Rosoiset maalaukset yhdistävät keskiyön auringon ja mystisen pohjoisen valon ainutlaatuiseen belgialaiseen tasankomaisemaan. Maisemaan, joka on tehnyt taiteilijaan lähtemättömän vaikutuksen. Mikko Paakkola on opiskellut Turun piirustuskoulussa 1981-85 ja myöhemmin Ranskan l’Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts’ssa 1988-90. Paakkola on työskennellyt Brysselissä Belgiassa vuosina 1996-2006 ja nyt työskentelee ja vaikuttaa Turussa.

Varaslähtö Food & Fun- festivaaleille Hansan Kevätkortteli! -tapahtumassa 5.5.

By | Tiedotteet, Yleinen | No Comments

Tule tutustumaan vuoden 2016 osallistujiin Kauppakeskus Hansan Kevätkortteli! -tapahtumaan 5.5.2016 klo 12-18!

Tapahtumassa esitellään helatorstain kunniaksi maistiaisia tulevasta Food & Fun- festivaalista. Food & Fun ravintoloiden kokit ja baarimestarit, baristat sekä kondiittorit esittelevät taitojaan ja tarjoavat maistiaisia kolmen euron hintaan. Tapahtuma alkaa klo 12 Hansatorilla, ravintolat ja baarit vaihtuvat kahden tunnin välein. Viimeisimmässä kattauksessa klo 16 tarjoillaan jälkiruokana kahviloiden herkkuja.

Tapahtumassa esittäytyvät vuoden 2016 ravintolat, baarit ja kahvilat. Turun laajasta ravintolakentästä Food & Fun -festivaalin ravintoloiksi 2016 valikoituivat mutkaton ja rento kansankuppila E. Ekblom, juuri avattu välimerellinen Gustavo, kulttuurihistoriallisessa miljöössä ihastuttava Hus Lindman, japanilaisia herkkuja loihtiva Karu Izakaya, Suomen vanhimpiin ravintoloihin lukeutuva Pinella, italialaisia makuelämyksiä tarjoava Sergio’s, skandinaavisilla mauilla ihastuttava Smör, espanjalaistyylinen pihviravintola Torre ja syksyllä avattava saaristolaisruoan keskukseksi tähtäävä Daphne.

Baareista mukaan ovat lähteneet E. Ekblom, Pinella, Tiirikkala ja The Cow. Food & Fun -festivaalin uusimpana aluevaltauksena ovat kahvilat; Cafe Art palkittuine baristoineen, turgulaine kahren naisen kaffela Gaggui Kaffela sekä bistro-kahvila MBakery Piece of Cake Turun Kauppahallissa.

Food & Fun -festivaalin ajaksi 5.-9.10.2016 mukana olevat ravintolat saavat vieraikseen kansainväliset keittiömestarit, joiden kanssa suunnitellaan neljän ruokalajin menu. Baarien tarjontaan oman twistinsä saapuvat tuomaan baarimestarit ja kahviloihin vieraaksi kutsutaan niin kondiittoreita kuin baristoja. Vierailevia tekijöitä saapuu muun muassa Japanista, Ruotsista, Islannista ja Ukrainasta.

Ravintoloiden pöytävaraukset avautuvat kesäkuussa, mutta Turku Desig Festival, Hansakortteli ja Food & Fun -festivaali tarjoavat 5.5. klo 12-18 mahdollisuuden päästä tutustumaan mukana oleviin ravintoloihin, baareihin ja kahviloihin.

 

Ruoka ja design täydentävät toisiaan

By | Tiedotteet, Yleinen | No Comments

Kansainvälinen hyvän ruuan ja hyvän seuran festivaali Food & Fun täyttää Turun kolmatta kertaa maistuvalla ruualla 5.-9.10.2016. Tänä vuonna festivaali lisää yhteistyötään muun muassa turkulaisten kulttuuri- ja designtapahtumien, museoiden ja gallerioiden kanssa. Uudesta yhteistyöstä kertoo jo festivaalin ilme, jonka ovat suunnitelleet turkulainen, palkittu muotoilijapariskunta Saana ja Olli.

Uudessa Turku Design Festivalin zinessä komeilee sivuilla 34-35 juttu Food & Funista. Voit lukea jutun kokonaisuudessaan osoitteessa: https://view.publitas.com/p222-8208/turku-design-festival-2016-zine/page/34-35

Juttua varten kyselimme Saanalta ja Ollilta vähän syvällisemminkin ajatuksia ruoan ja designin yhdistämisestä.

Saana ja Olli olivat huomanneet, että kaikki ruokatapahtumat olivat geneerisen näköisiä; niissä ei ollut lämpöä tai herkkyyttä. He halusivat uuden Food & Fun -ilmeen olevan tyylitelty, lämmin ja arvokas. Ilmettä ei ole sidottu pelkästään festivaaliin, vaan sitä voi käyttää sen ulkopuolellakin, se on kiinnostava ja se on hauska.

Ruuan ja designin yhdistämisestä puhuttaessa Saana ja Olli kertovat arvostavansa visuaalisuutta sekä ruuassa sekä muotoilussa. Annokset, kattaukset ja miljöö vaikuttavat kokonaisuuteen. Muotoiluunkin voi liittää kaikki aistit, kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ruoka ja design voivat siis parhaimmillaan täydentää toisiaan ja tuottaa yhdessä ikimuistoisen kokemuksen.

Sekä hyvän ruuan että hyvän designin peruselementit ovat parin mielestä samankaltaisia; tarvitaan lämpöä, inhimillistä ja orgaanista otetta ja yllättävyyttä. Hyvä design ja hyvä ruoka ovat rohkeita, ne jäävät mieleen, eivätkä kikkaile. Parasta on kun ”raaka-aineita ja materiaaleja käytetään kuten ne parhaiten toimivat”, Saana miettii.

Turkulaiseen ruoka- ja designyhteistyöhön Saana ja Olli ovat tyytyväisiä. Molemmilla aloilla on nyt hyvä noste, ravintolat ovat panostaneet enemmän ympäristöön ja ne ovat kohentaneet Turun profiilia. Genret ylittäviä tapahtumia toki saisi olla vielä enemmän, pariskunta pohtii, ja toivoo lisää ennakkoluulottomuutta. ”Kaikki ympäristössä on muotoilun tulosta ja kaikkien pitää syödä -ollaan ihan perusjuttujen äärellä” naurahtaa Olli.
Teksti: Marianne Fincke

Vuoden 2016 uusi ilme.

Food & Fun tulee taas 5.-9.10.2016

By | Tiedotteet, Yleinen | One Comment

Kansainvälinen hyvän ruoan festivaali Food & Fun järjestetään jälleen Turussa 5.-9.10.2016.
Mukana ruokafestivaalilla on turkulaisia ravintoloita, baareja ja kahviloita. Festivaalille saapuu
keittiömestareita, ravintola-alan ammattilaisia ja baarimestareita ympäri maailmaa, muun muassa
Yhdysvalloista, Islannista, Ruotsista, Ukrainasta, Italiasta, Venäjältä, Tanskasta ja Japanista.
Festivaalin aikana vierailevat keittiömestarit ja baarimestarit tuovat oman menunsa paikallisiin
ravintoloihin.
Järjestyksessä kolmas Food & Fun -festivaali levittäytyy yhä enemmän kaupunkikuvaan lisäämällä
yhteistyötä turkulaisten kulttuuri- ja designtapahtumien, museoiden ja gallerioiden kanssa.
Festivaaliviikon ohjelma rakennetaan yhdessä muun muassa Forum Marinumin, Aboa Vetus & Ars
Novan, Jazz City Turku -toimijoiden kanssa ja Uuden muotoilun yhdistyksen kanssa.
Food & Funin uuden ilmeen on suunnitellut turkulainen suunnittelijapariskunta Saana ja Olli, joka
on tunnettu muun muassa kodintekstiileistään. Saana ja Olli on palkittu muotoilualan yritys.
Ennen festivaalia ja festivaalin aikana järjestetään erilaisia tapahtumia muun muassa
kauppakeskus Hansassa, Ruoka- ja viinimessuilla sekä Logomolla. Logomolle rakennetaan Food
& Fun -areena, jossa järjestetään keittiömestareiden kilpailun finaali, palkintojenjakotilaisuus sekä
Food & Fun -gaala.
Festivaalin aikana tarjotaan yhteistyössä ARKEAn kanssa Food & Fun -kouluruokamenu noin 30
000 turkulaiselle lapselle ja nuorelle.
Festivaalin järjestää Saariston ruokatapahtumat Oy. Tuotantotiimiin kuuluvat tuottaja Pekka Kuru,
markkinointipäällikkö Jouni Kuru, tuotantoassistentti Annukka Ketola ja markkinointiassistentti
Eveliina Sillanpää.

Saana ja Olli.

Uuden ilmeen ovat suunnitelleet Saana ja Olli.

Vielä mahtuu matkalle Islantiin, 15. juhlavuosi Food & Funissa!

By | Yleinen | No Comments

Food & Fun on lähtöisin islannista ja nyt siellä juhlistetaan 15. vuotta! Tapatuma on elänyt vuodesta toiseen ja jatkunut sinnikkään työn ansiosta.

Itse Food & Fun -tapahtuma on ajalla 2.3.-6.3.2016. Saga Matkat tarjoaa erikoismatkan viikonlopulle, jossa pääset nauttimaan tapahtuman kohokohdista!

Tutustu ja varaa matka tästä!

Muistakaa varata pöytä Food & Fun Reykjavikin ravintoloista itse!

 

Näiden keittiömestarit ovat olleet vieraina Turussa:

VOX: Vuonna 2014 Fannar Vernhardsson oli vieraana Smörissä

Kopar: Vuonna 2014  Ylfa Helgadottir oli vieraana Mamissa

Kol: Vuonna 2014 Kari Thorsteinsson oli vieraana E.Ekblomissa

Sushi Samba: Eythor Mar Haldorsson oli vieraana Karu Izakayassa

Slippbarinn: Johannes Johannesson oli vieraana Tintåssa!

Lisäksi esimerkiksi Dill ja Grillid ovat kokemisen arvoisia muiden muassa!

Huikeita ravintoloita riittää lähes 20 mutta kannattaa olla nopea. Vuoden 2016 ravintolalista ei ole vielä päivitetty mutta soittamalla saa varattua ja tiedon mukana olosta. Kannattaa olla nopea varaamisessa.

 

Islantilaisia elntarvikkeita on alettu maahantuomaan suomeen 100 Rabbits Trading Companyn toimesta! Jouni Kurun luotsaama tuontiyritys on erikoistunut islantilaisten elintarvikkeiden tuotniin retail- ja horecapuolelle.

K-Supermarket Manhattanin valikoimissa on tällähetkellä Suomen suurin Islantiosasto: Islantilaista karitsaa, suolaa, mausteita ja leviä, olutta. Tuotevalikoima laajenee kokoajan! Islantilaista Omnom suklaata löytyy esimerkiksi PUF designtorilta Turusta ja Caffin myymälöistä Helsingin seudulta.

Karu Izakaya Turussa, Hella ja Huone Tampereella sekä ravintola Olo Helsingissä ensimäisten joukossa käyttävät tuotteitamme!

Yhteydenotot ja tiedustelut: jouni.kuru@gmail.com

 

Tervetuloa mukaan matkalle! Ja muista kokeilla islantilaista karitsaa Manhattanilta!

Suomi-Islanti yhteistyö saavuttanut uudenlaisen tason – 4 opiskelijaa 4 viikoksi huippuravintoloihin

By | Tiedotteet | No Comments
Tiedote, 13.11.2015   Julkaisuvapaa heti
Neljä suomalaista kokkiopiskelijaa aloittaa ensiviikolla 16.11.2015 kuukauden harjottelujakson huippuravintoloissa Reykjavikissa. Grillid ja VOX ravintolat ottavat RASEKON opiskelijat harjoittelemaan neljäksi viikoksi islantilaista ruoanlaittoa ja tutustumaan islantilaisiin raaka-aineisiin. 
“Näen projektin tulevaisuuden juttuna. Opiskelijoillamme on mahdollisuus lähteä suorittamaan harjoittelua ympäri Eurooppaa huippuravintoloihin. On hienoa että oppilaitoksessamme tämä on mahdollista.” Tomi Aho joka toimii Timalin kokkiopettajana kommentoi alkanvaa harjoittelua. “Olemme saaneet erittäin vieraanvaraisen ja hyvän vastaanoton ravintololta, yhteistyöoppilaistokselta sekä Suurlähetystöltä.”
Opiskelijoiden retki alkoi jo 8.11. ryhmän saavuttua Reykjavikiin “Olemme vieneet opiskelijat tutustumaan muunmuassa palkitun reykjavikilaisen artesaanisuklaata valmistavan Omnom-yrityksen suklaatehtaaseen, villiyrtteihin sekä levään ja paikalliseen ruokakulttuuriin.” Jouni Kuru kertoo ohjelmasta. Jouni tuottaa Islannista alkanutta Food & Fun festivaalia Turussa sekä maahantuo islantilaisia elintarvikkeita. Hän on koordinoinut harjoittelupaikat sekä järjestänyt tutustumisretkiä opiskelijoille.
Torstaina 12.11.2015 Suomen Reykjavikin Suurlähetystössä neljä opiskelijaa Juho Karro, Juliaana Saarnilehto, Aleksandra Vranceanu sekä Toni Vuori suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä Tomi Ahon ja Jouni Kurun kanssa viiden ruokalajin menun suomalaista ja islantilaista makumaailmaa yhdistäen. Vieraiksi on kutsuttu Hospitality- and Culinary Schoolin sekä harjoittulupaikkojen edustajia.
 
Suurlähetystömenu 12.11.2015:
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-2
Suomalaista muikunmätiä, skyriä ja saaristolaisleipää
 
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-3
Kermainen metsäsienikeitto
 
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-5
Poroa, karpalo-glögi jäätä ja kuivaa kaakaota, karpaloa ja metsäsieniä
 
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-6
Paistettua lohta, savustettua palsternakka pyrettä, paahdettua punajuurta ja muikunmäti beurre blanc
Suomen Reykajvikin Suurlähetystö Illallinen 12.11.2015-web-7
Puolukka parfait, paahdettua valkosuklaata ja ruskeavoi finansier
 
“Ajatuksena oli tuoda jokaiseen annokseen suomalaisia ja islantilaisia makuja. Osan raaka-aineista toimme itse ja loput haimme paikallisista herkkukaupoista. Kaksi hienoa ruokamaata tuotu yhteen!” Jouni Kuru kommentoi illan menua.
Aiemmin syksyllä, Food & Fun Turku festivaalin aikaan kaksi opiskelijaa Reykjavikista opettajansa kanssa osallistuivat yhdessä Timalin opiskelijoiden kanssa Food & Fun lavalla tapahtuvaan maistatukseen sekä tutustuivat turkulaisiin keittiöihin viikon ajan. Yhteistyön on tarkoitus tuoda myös lisää Islantilaisia opiskelijoita Suomeen harjoittelemaan.
“Jännittävää ja mielenkiintoista päästä harjoittelemaan tänne. Eniten innostaaaikalliset raaka-aineet ja harjoittelupaikkani ravintola VOX jossa pääsee kunnolla tekemään.” Juho Karro kommentoi tulevaa harjoittelukuukautta.
Käynnissä oleva projekti on toteutettu yhteistyössä Food & Fun Turku – organisaation, Raision Aikuisopisto Timalin sekä Reykjavikin Hospitality- and Culinary Schoolin kanssa sekä Suomen Reykjavikin Suurlähetystön kanssa.
 
 
 
Kuvia annoksista sekä ryhmäkuva koko porukasta.
 
Ryhmäkuva: Kokkiopiskelijat Juho Karro, Juliaana Saarnilehto, Aleksandra Vranceanu sekä Toni Vuori, Timalin opettaja Tomi Aho, Jouni Kuru sekä paikallisen oulun henilökuntaa, Suoment suurlähettiläs Valtteri Hirvonen vaimoineen sekä Fannar Venrhardsson ravintola VOXista
 
Lisätietioja:
Jouni Kuru +358458628705

Huippujazz ja huippuravintolat yhteistyöhön, illalliskuitilla alennus konsertista!

By | Tiedotteet | No Comments

Huippujazz ja huippuravintolat yhteistyöhön, illalliskuitilla alennus konsertista!

Flame Jazz –konserttisarja ja Food & Fun Turku yhdistävät laadukkaan ruokakulttuurin ja huippujazzin tuoreella tavalla. Yhteistyö alkaa 4.-5.9. järjestettävän Flame Jazz Opening Weekend –tapahtuman aikana. Ravintolailta ja jazzkonsertti muodostavat yhdessä kokonaisvaltaisen elämyksen musiikin ja hyvän ruoan ystäville. Food & Fun –ravintolan kuitilla pääsee saman illan konserttiin alennetulla hinnalla.

Jazzklubi Monkissa esiintyy avajaisviikonlopun aikana kaksi trioa: perjantaina tuoreimman Jazz-Emman voittanut Mopo ja lauantaina kansainvälinen Richardson/Maekynen/Loetjoenen (USA/FIN). Food & Fun –ravintolat ovat vuonna 2015 E. Ekblom, Hus Lindman, Karu Izakaya, Kaskis, Ludu, Pinella, Sergio’s, Smör, Sointu, Tintå, Torre sekä ravintolalaiva Cindy.

Food & Fun –ravintolat suhtautuvat ruoanlaittoon intohimoisesti. Samoin Flame Jazzissa suhtaudutaan jazzmusiikkiin samalla tinkimättömällä asenteella. Laadukas ruoka-, juoma- ja jazzkulttuuri kulkevat hienosti rinnakkain. Huippuillallinen, jazzkonsertti ja maistuvat drinkit luovat yhdessä lyömättömän draamankaaren onnistuneelle illanvietolle”, kertoo Flame Jazzin tuottaja Jussi Fredriksson.

“Food & Fun on verkosto jossa hyvät tekijät kokoontuvat yhteen. Flame Jazzin kanssa aloitettava yhteistyö tuo nyt täysin uudenlaisen ajatuksen illanviettoon, kuitilla keikalle! Haluamme edistää illanviettokulttuuria, ruokakulttuuria, juomakulttuuria sekä musiikkikulttuuria tuomalla nämä saumattomasti yhteen. Hyvä musiikki ja hyvä ruoka ovat loistava pari mihin tahansa iltaan ja uskomme että nämä 12 ravintolaa ja konserttielämykset tulevat tuomaan entistä enemmän nautintoa turkulaisille ja matkailijoille!” Food & Fun Turku tapahtuman tuottaja ja markkinointipäällikkö Jouni Kuru kommentoi yhteistyötä.

Flame Jazz Opening Weekend (Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3)

Pe 4.9. klo 21 Mopo

La 5.9. klo 21 Richardson/Maekynen/Loetjoenen (USA/FIN)

Liput:

Food & Fun -hinta ravintolakuitilla 10€ (norm. 15€, ennakkoliput Tiketti)

Yhteislippu molempiin konsertteihin 15€ (norm. 25€, ennakkoliput Tiketti)

Suorat linkit tapahtumiin ja lipunostoon Flamen sivuilta. http://www.flamejazz.com

Levymusiikista vastaa koko viikonlopun ajan aina tyylikäs DJ Åkerblom. Hae sykettä syksyyn Flame Jazzin avajaisista!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Flame Jazz ry / Jussi Fredriksson

+358 44 041 2026

info@flamejazz.com

www.flamejazz.com

Food & Fun Turku / Jouni Kuru

+358 45 862 8705

jouni@foodandfunfinland.fi

www.foodandfunfinland.fi

Huippujazz ja huippuravintolat yhteistyöhön, illalliskuitilla alennus konsertista!

By | Tiedotteet | No Comments

Huippujazz ja huippuravintolat yhteistyöhön, illalliskuitilla alennus konsertista!

Flame Jazz –konserttisarja ja Food & Fun Turku yhdistävät laadukkaan ruokakulttuurin ja huippujazzin tuoreella tavalla. Yhteistyö alkaa 4.-5.9. järjestettävän Flame Jazz Opening Weekend –tapahtuman aikana. Ravintolailta ja jazzkonsertti muodostavat yhdessä kokonaisvaltaisen elämyksen musiikin ja hyvän ruoan ystäville. Food & Fun –ravintolan kuitilla pääsee saman illan konserttiin alennetulla hinnalla.

Jazzklubi Monkissa esiintyy avajaisviikonlopun aikana kaksi trioa: perjantaina tuoreimman Jazz-Emman voittanut Mopo ja lauantaina kansainvälinen Richardson/Maekynen/Loetjoenen (USA/FIN). Food & Fun –ravintolat ovat vuonna 2015 E. Ekblom, Hus Lindman, Karu Izakaya, Kaskis, Ludu, Pinella, Sergio’s, Smör, Sointu, Tintå, Torre sekä ravintolalaiva Cindy.

Food & Fun –ravintolat suhtautuvat ruoanlaittoon intohimoisesti. Samoin Flame Jazzissa suhtaudutaan jazzmusiikkiin samalla tinkimättömällä asenteella. Laadukas ruoka-, juoma- ja jazzkulttuuri kulkevat hienosti rinnakkain. Huippuillallinen, jazzkonsertti ja maistuvat drinkit luovat yhdessä lyömättömän draamankaaren onnistuneelle illanvietolle”, kertoo Flame Jazzin tuottaja Jussi Fredriksson.

“Food & Fun on verkosto jossa hyvät tekijät kokoontuvat yhteen. Flame Jazzin kanssa aloitettava yhteistyö tuo nyt täysin uudenlaisen ajatuksen illanviettoon, kuitilla keikalle! Haluamme edistää illanviettokulttuuria, ruokakulttuuria, juomakulttuuria sekä musiikkikulttuuria tuomalla nämä saumattomasti yhteen. Hyvä musiikki ja hyvä ruoka ovat loistava pari mihin tahansa iltaan ja uskomme että nämä 12 ravintolaa ja konserttielämykset tulevat tuomaan entistä enemmän nautintoa turkulaisille ja matkailijoille!” Food & Fun Turku tapahtuman tuottaja ja markkinointipäällikkö Jouni Kuru kommentoi yhteistyötä.

Flame Jazz Opening Weekend (Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3)

Pe 4.9. klo 21 Mopo

La 5.9. klo 21 Richardson/Maekynen/Loetjoenen (USA/FIN)

Liput:

Food & Fun -hinta ravintolakuitilla 10€ (norm. 15€, ennakkoliput Tiketti)

Yhteislippu molempiin konsertteihin 15€ (norm. 25€, ennakkoliput Tiketti)

Suorat linkit tapahtumiin ja lipunostoon Flamen sivuilta. http://www.flamejazz.com

Levymusiikista vastaa koko viikonlopun ajan aina tyylikäs DJ Åkerblom. Hae sykettä syksyyn Flame Jazzin avajaisista!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Flame Jazz ry / Jussi Fredriksson

+358 44 041 2026

info@flamejazz.com

www.flamejazz.com

Food & Fun Turku / Jouni Kuru

+358 45 862 8705

jouni@foodandfunfinland.fi

www.foodandfunfinland.fi

Lähes kaikki Food & Fun Turku vierailijat julkaistu!

By | Tiedotteet | No Comments

 

Kansainvälinen hyvän ruoan tapahtuma Food & Fun Turku lähestyy! 30.9.–4.10.2015 järjestettävään ruokafestivaaliin osallistuu tänä vuonna yhteensä 12 turkulaista ruokaravintolaa ja seitsemän cocktailbaaria.

Turkuun saapuvia hyvien makujen ystäviä kestitsevät ravintolat E. Ekblom, Hus Lindman, Karu Izakaya, Kaskis, Ludu, Pinella, Sergio’s, Smör, Sointu, Tintå ja Torre sekä ravintolalaiva Cindy. Cocktailbaareista mukana festivaalihumussa ovat BAR4, Börs Bar & Café, E. Ekblom, Marina Palace Lounge Bar, Pinella Bar, The Cow ja Tiirikkala.

Tapahtumaan osallistuevissa ravintoloissa ja baareissa nautiskellaan viiden päivän ajan eri puolilta maailmaa saapuvien keittiö- ja baarimestareiden toteuttamista ainutkertaisista ruoka- ja cocktailmenuista.

Seitsemän uutta keittiömestaria, neljä baarimestaria

Ensimmäiset keittiömestarit julkistettiin toukokuun lopulla, nyt joukko täydentyy seitsemällä kovalla nimellä:

Aikaisemmasta tiedosta poiketen ravintola Smörissä nautitaan norjalaisen, suomalaisiakin sukujuuria omaavan Tony Martinin taidonnäytteistä. Stavangerissa sijaitsevan Renaa:Matbaren ravintolan keittiömestari tunnetaan uuden pohjoismaalaisen keittiön kehittelijänä, ja hän odottaa innolla mahdollisuutta päästä näyttämään taitojaan myös toisessa kotimaassaan.

Ravintola Kaskiksen vierailevaksi keittiömestariksi saapuu Fredrik Johnsson tukholmalaisesta Restaurang Voltista. Tänä vuonna Michelin-tähden saaneen ravintolan nuori keittiömestari edustaa pohjoismaisen keittiön huippua ja lupaa myös Kaskiksen iltoihin unohtumattomia makuelämyksiä.

Ravintolalaiva Cindyn vieraita kestitsee virolainen Ranno Paukson. Uuden virolaisen keittiön huippua edustava keittiömestarikaksikko tunnetaan Viron pyörittää yhdessä Viron parhaaksi kokiksikin valitun Martin Meikasin kanssa Viron parhaimmistoon lukeutuvia tallinnalaisravintoloita Ö ja Kaks Kokka.

Ravintola Torren keittiön ottaa haltuunsa Miamista, Floridasta saapuva Douglas Rodriguez. Useat ravintolat ja keittokirjat ovat nostaneet kuubalaistaustaisen keittiömestarin yhdeksi latinokeittiön tunnetuimmista edustajista. Hänet on tituleerattu Uuden Latinalaisen Keittiön kummisedäksi.

Ravintola Sergio’s on Food & Funin ajan paremminkin Riccardo’s, sillä keittiön ottaa komentoonsa Italian Umbriasta saapuva keittiömestari Riccardo Benvenuti. Aidon italialaisen keittiön edustaja on vieraillut aiemmin Islannin Food & Funissa.

Ravintola Sointuun saapuu vieraaksi islantilainen Steinar Bjarki Magnússon joka on monipuolinen islantilainen keittiömestari. Hän on työseknnellyt Islannin parhaisssa ravintoloissa, viimeisimpänä lihaan erikoistuneessa Steikhusid-ravintolassa.

Ravintola Pinellaan tulee tanskalainen, vuoden 2013 Food & Fun Reykjavikissa kolmen parhaan joukkoon päässyt keittiömestari Thomas Lorenzen on nyt Tårnet nimisen Christiansborgin palatsissa sijaitsevan ravintolan keittiömestari. Thomas joka on hankkinut kannuksensa muunmuassa Kadeussa ja Nimbissä ja hänellä on laaja osaaminen niin tanskalaisista klassikoista kuin uudesta pohjoismaalaisesta keittiöstä.

Grill It! Marina Lounge Bariin tulee yksi Islannin parhaista uuden poleven baarimestariesita Asgeir Mar Björnsson. Slippbarinin ravintolapäällikkö ja baarimestari tekee tynnyrikypsytettyjä ocktaileja, omia uutosksia ja hakee enemmänkin kokemuksellisia cocktaileja kuin pelkästään maultaan ja ulkonäöltään miellyttäviä.

Vielä yllätykseksi jäävä baarimestari tulee E. Ekblomiin. Hän saapuu japanista ja tulee vahvistumaan lähempänä tapahtumaa.

BAR4 saa seurakseen Roberto Vallen, pitkän linjan espanjalaistaustaisen baarimestarin joka vierailee ahkerasti ympäri maailmaa näyttämässä taitojaan. Pitkään lontoossa työskennelleenä hän tuntee hyvin cocktailmaailman perinteet ja uudet tuulet.

Gunnsteinn Helgi on Islannissa usean menestyneen baarikonseptin takana. Ahkerasti kilpaillut ja menestynyt baarimestari tuo vankkaa pohjoismaalaista osaamista Tukulaiseen pitkän linjan cocktailbaariin. Hän on mukana Sushisamban, Public Housen ja Apotekin kuvioissa.

Manna La Roosa on sisustukseltaan ja hengeltään uniikki virolainen Cocktailbaari ja Ravintola. Baarimestari Agu Koit tulee Börs Bar & Cafeen tekemään vaikutuksen tyylillään! Tuoreimmat hedelmät ja parhaat raaka-aineet yhdistyvät kekseliäisiin cocktaileihin tämän virolaisen baarimestarin kanssa!

Loput kolme baarimestaria julkaistaan pian!

Food & Fun Turku pähkinänkuoressa

Islantilaiseen konseptiin perustuva ruokafestivaali, joka järjestetään Turussa 30.9.–4.10.2015.
Tapahtumapaikkoina 12 ravintolaa ja 7 cocktailbaaria, joissa tarjoillaan tapahtuman ajan vierailevien keittiö- ja baarimestareiden suunnittelemia erikoismenuja ja -drinkkejä.
Tapahtumaan osallistuu yhteensä 12 vierailevaa keittiömestaria sekä baarimestareita ja tuomariston jäseniä Pohjoismaista, Euroopasta ja Yhdysvalloista.
Vierailevat keittiö- ja baarimestarit myös kilpailevat paremmuudesta Turun Ruoka- ja Viinimessuilla järjestettävissä tapahtumissa. Perjantaina 2.10. Cocktailkilpailu, lauantaina 3.10. keittiömestareiden finaali
Neljän ruokalajin Food & Fun menu 48€ Food & fun drinkkilistan cocktailit 9,50 €. VAraukset ravintoloista
Festivaaliviikon tavoitteena on paikallisen ruokakulttuurin edistäminen, ravintolavierailun kynnyksen madaltaminen ja alan kansainvälisen yhteistyön kehittäminen.

 

 

Pysy kylläisenä!
Tilaa uutiskirjeemme kotisivuiltamme www.foodandfunfinland.fi ja seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!
Facebook: Food & Fun Turku
Twitter: @foodandfunturku
Instagram: @foodandfunturku
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Markkinointipäällikkö r Kuru
+358 45 8628 705
jouni@foodandfunfinland.fi

Vastaava tuottaja Pekka Kuru
+358 40 5832 167
pekka.kuru@kehitysyhtiokuru.fi

Lähes kaikki Food & Fun Turku vierailijat julkaistu!

By | Tiedotteet | No Comments

 

Kansainvälinen hyvän ruoan tapahtuma Food & Fun Turku lähestyy! 30.9.–4.10.2015 järjestettävään ruokafestivaaliin osallistuu tänä vuonna yhteensä 12 turkulaista ruokaravintolaa ja seitsemän cocktailbaaria.

Turkuun saapuvia hyvien makujen ystäviä kestitsevät ravintolat E. Ekblom, Hus Lindman, Karu Izakaya, Kaskis, Ludu, Pinella, Sergio’s, Smör, Sointu, Tintå ja Torre sekä ravintolalaiva Cindy. Cocktailbaareista mukana festivaalihumussa ovat BAR4, Börs Bar & Café, E. Ekblom, Marina Palace Lounge Bar, Pinella Bar, The Cow ja Tiirikkala.

Tapahtumaan osallistuevissa ravintoloissa ja baareissa nautiskellaan viiden päivän ajan eri puolilta maailmaa saapuvien keittiö- ja baarimestareiden toteuttamista ainutkertaisista ruoka- ja cocktailmenuista.

Seitsemän uutta keittiömestaria, neljä baarimestaria

Ensimmäiset keittiömestarit julkistettiin toukokuun lopulla, nyt joukko täydentyy seitsemällä kovalla nimellä:

Aikaisemmasta tiedosta poiketen ravintola Smörissä nautitaan norjalaisen, suomalaisiakin sukujuuria omaavan Tony Martinin taidonnäytteistä. Stavangerissa sijaitsevan Renaa:Matbaren ravintolan keittiömestari tunnetaan uuden pohjoismaalaisen keittiön kehittelijänä, ja hän odottaa innolla mahdollisuutta päästä näyttämään taitojaan myös toisessa kotimaassaan.

Ravintola Kaskiksen vierailevaksi keittiömestariksi saapuu Fredrik Johnsson tukholmalaisesta Restaurang Voltista. Tänä vuonna Michelin-tähden saaneen ravintolan nuori keittiömestari edustaa pohjoismaisen keittiön huippua ja lupaa myös Kaskiksen iltoihin unohtumattomia makuelämyksiä.

Ravintolalaiva Cindyn vieraita kestitsee virolainen Ranno Paukson. Uuden virolaisen keittiön huippua edustava keittiömestarikaksikko tunnetaan Viron pyörittää yhdessä Viron parhaaksi kokiksikin valitun Martin Meikasin kanssa Viron parhaimmistoon lukeutuvia tallinnalaisravintoloita Ö ja Kaks Kokka.

Ravintola Torren keittiön ottaa haltuunsa Miamista, Floridasta saapuva Douglas Rodriguez. Useat ravintolat ja keittokirjat ovat nostaneet kuubalaistaustaisen keittiömestarin yhdeksi latinokeittiön tunnetuimmista edustajista. Hänet on tituleerattu Uuden Latinalaisen Keittiön kummisedäksi.

Ravintola Sergio’s on Food & Funin ajan paremminkin Riccardo’s, sillä keittiön ottaa komentoonsa Italian Umbriasta saapuva keittiömestari Riccardo Benvenuti. Aidon italialaisen keittiön edustaja on vieraillut aiemmin Islannin Food & Funissa.

Ravintola Sointuun saapuu vieraaksi islantilainen Steinar Bjarki Magnússon joka on monipuolinen islantilainen keittiömestari. Hän on työseknnellyt Islannin parhaisssa ravintoloissa, viimeisimpänä lihaan erikoistuneessa Steikhusid-ravintolassa.

Ravintola Pinellaan tulee tanskalainen, vuoden 2013 Food & Fun Reykjavikissa kolmen parhaan joukkoon päässyt keittiömestari Thomas Lorenzen on nyt Tårnet nimisen Christiansborgin palatsissa sijaitsevan ravintolan keittiömestari. Thomas joka on hankkinut kannuksensa muunmuassa Kadeussa ja Nimbissä ja hänellä on laaja osaaminen niin tanskalaisista klassikoista kuin uudesta pohjoismaalaisesta keittiöstä.

Grill It! Marina Lounge Bariin tulee yksi Islannin parhaista uuden poleven baarimestariesita Asgeir Mar Björnsson. Slippbarinin ravintolapäällikkö ja baarimestari tekee tynnyrikypsytettyjä ocktaileja, omia uutosksia ja hakee enemmänkin kokemuksellisia cocktaileja kuin pelkästään maultaan ja ulkonäöltään miellyttäviä.

Vielä yllätykseksi jäävä baarimestari tulee E. Ekblomiin. Hän saapuu japanista ja tulee vahvistumaan lähempänä tapahtumaa.

BAR4 saa seurakseen Roberto Vallen, pitkän linjan espanjalaistaustaisen baarimestarin joka vierailee ahkerasti ympäri maailmaa näyttämässä taitojaan. Pitkään lontoossa työskennelleenä hän tuntee hyvin cocktailmaailman perinteet ja uudet tuulet.

Gunnsteinn Helgi on Islannissa usean menestyneen baarikonseptin takana. Ahkerasti kilpaillut ja menestynyt baarimestari tuo vankkaa pohjoismaalaista osaamista Tukulaiseen pitkän linjan cocktailbaariin. Hän on mukana Sushisamban, Public Housen ja Apotekin kuvioissa.

Manna La Roosa on sisustukseltaan ja hengeltään uniikki virolainen Cocktailbaari ja Ravintola. Baarimestari Agu Koit tulee Börs Bar & Cafeen tekemään vaikutuksen tyylillään! Tuoreimmat hedelmät ja parhaat raaka-aineet yhdistyvät kekseliäisiin cocktaileihin tämän virolaisen baarimestarin kanssa!

Loput kolme baarimestaria julkaistaan pian!

Food & Fun Turku pähkinänkuoressa

Islantilaiseen konseptiin perustuva ruokafestivaali, joka järjestetään Turussa 30.9.–4.10.2015.
Tapahtumapaikkoina 12 ravintolaa ja 7 cocktailbaaria, joissa tarjoillaan tapahtuman ajan vierailevien keittiö- ja baarimestareiden suunnittelemia erikoismenuja ja -drinkkejä.
Tapahtumaan osallistuu yhteensä 12 vierailevaa keittiömestaria sekä baarimestareita ja tuomariston jäseniä Pohjoismaista, Euroopasta ja Yhdysvalloista.
Vierailevat keittiö- ja baarimestarit myös kilpailevat paremmuudesta Turun Ruoka- ja Viinimessuilla järjestettävissä tapahtumissa. Perjantaina 2.10. Cocktailkilpailu, lauantaina 3.10. keittiömestareiden finaali
Neljän ruokalajin Food & Fun menu 48€ Food & fun drinkkilistan cocktailit 9,50 €. VAraukset ravintoloista
Festivaaliviikon tavoitteena on paikallisen ruokakulttuurin edistäminen, ravintolavierailun kynnyksen madaltaminen ja alan kansainvälisen yhteistyön kehittäminen.

 

 

Pysy kylläisenä!
Tilaa uutiskirjeemme kotisivuiltamme www.foodandfunfinland.fi ja seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa!
Facebook: Food & Fun Turku
Twitter: @foodandfunturku
Instagram: @foodandfunturku
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Markkinointipäällikkö r Kuru
+358 45 8628 705
jouni@foodandfunfinland.fi

Vastaava tuottaja Pekka Kuru
+358 40 5832 167
pekka.kuru@kehitysyhtiokuru.fi