Food & Fun tapahtumaviikolla enemmän ohjelmaa kuin kertaakaan ennen!

By | Uncategorized | No Comments
Food & Fun alkaa viikon päästä erikoismenuilla ja drinkeillä ympäri Turun kaupunkia. Kansainväliset vieraat USAsta, Islannista, Norjasta, Tanskasta, Englannista, Baskimaasta, Italiasta ja Singaporesta saapuvat kokkaamaan ja ravistamaan drinkkejä keskiviikosta lauantaihin, ja juomat ja osa menuista ovat tarjolla vielä sunnuntainakin. Viikon aikana on paljon koettavaa koska Stand Up, Turku! Festivaali on käynnissä tuoden 40 koomikkoa ympäir kaupunkia ja Jazz City Turku järjestää Tiirikkalassa kaksi upeaa jazz konserttia. Aikaisemmista vuosista muistuttamassa Börs Bar & Cafen aulassa liki 30 valokuvaa kertoo tapahtuman vaiheista.

Milosz Omachel

 

Cocktail pop up Marinassa  antaa esimakua tapahtumasta

Esimakua festivaalista saa jo nyt 22.9.-23.9. kun Icebreakers of Mixology ryhmään kuuluva Milosz Omachel tulee Turkuun, Marina Bar & Loungeen valmistamaan ensiviikolla tarjolla olevia drinkkejä. 19.00-23.00 on tarjoilla kolme uniikkia tätä tapahtumaa varten luotua cocktailia jotka on suunnitellu Leó Ólafsson, Icebreakersien perustaja joka sekoittaa juomia Marinassa festivaalin aikana.

Zhao Yingbing on palkittu Kiinalainen keittiömestari

Kiinalainen pop up sivutapahtumana! 29.9. 19.00 alkaen

Food & Fun viikolle saamme vieraaksemme palkitun kiinalaisen kokin Zhao Yingbingin  Chongqingin kaupungista. Hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa. Keittiömestarilla on oma pop-up ravintola Marina Bar & Loungessa jossa on myös tapahtuman cocktaileja tarjolla!

 

Zhao on voittanut mm. Kiinan Seafood Cuisine – kilpailun, pokannut ”Kiinan kultainen kokki”-palkinnon ja hän on Kiinassa maan kuuluisin kokkiopettaja ja  itse työskentelee omassa ravintolassaan. Paikalliset raaka-aineet ja aasian mausteet tekevät mielenkiintoisen yhdistelmän koettavaksi Perjantai iltana. Hän kertoo ruokafilosofiastaan:

” Minun tavoitteeni ja tulevaisuuden pyrkimykseni on varmistaa ja parantaa ruoan laatua ja ruoan monipuolisuutta.”

 

Chongqing TV Broadcasting – yhtiö on mukana matkalla ja kuvaa Hot Pot – illallista. Pop up tuotetaan yhteistyössä Radisson Blu Marina Palacen ja Visit Turun kanssa.

 

Tapahtuman ohjelma 27.9.–1.10.2017

 


27.9.2017
Food & Fun Turku Coctail Bash 21.00-00.00
Aalto Yökerhossa kaikki vierailevat baarimikot tekevät maistiaisia viikon drinkkimenuistaan, Ylläparvella tarjolla shamppanjaa. Nämä ovat viikon viralliset avajaisbileet josta käynnistyy festivaali! Drinkit ovat puolikkaan kokoisia joten voit maistella montaa eri drinkkiä illan mittaan, näin saa hyvän mielikuvan mitä kaupungissa on viikon mittaan tarjolla.

(Vapaa pääsy, vain narikka)
Drinkit 3€ drinkkilipuilla joita ostettavissa yökerhon alueella.

Ravintoloissa on Food & Fun Turku Menut tarjolla

28.9.2017 – 29.9.2017

Food & Fun Turku 2017 menut ja drinkit ravintoloissa ja baareissa
Jatkopaikkana Tiirikkala jossa upeaa jazzia Jazz City Turun tuottamana


Sanna Ruohoniemi Quartet (FI/SE)
29.09. klo 21:00

Vuonna 2016 julkaistun Tales of a Stranger -albumin myötä ahkerasti keikkaillut kokoonpano saapuu nyt ensimmäistä kertaa Turkuun. Sannan musiikissa pohjoismaisen kansanmusiikin vaikutteet yhdistyvät luontevasti jazzilliseen ja leikkisään ilmaisuun.

 


Kalevi Louhivuori Quintet
30.09. klo 21:00

Kotimaisista huippujazzareista koostuva Kalevi Louhivuori Quintetjärjestää Tiirikkalan lavalle varsinaisen jazzilotulituksen! Kansainvälisesti palkitun trumpetistin sävellyksissä kuullaan kaikuja muun muassa Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin 1950–1960 -lukujen tuotannosta.

 

Kiinalainen pop up sivutapahtumana! 29.9. 19.00 alkaen

Food & Fun viikolle saamme vieraaksemme palkitun kiinalaisen kokin Zhao Yingbingin  Chongqingin kaupungista. Hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa. Keittiömestarilla on oma pop-up ravintola Marina Bar & Loungessa jossa on myös tapahtuman cocktaileja tarjolla!

 

30.9.2017
12.00 – 14.00

Keittiömestareiden kilpailu Hansatorilla. Kansainvälinen tuomariraati kiertää viikon aikana ravintolat ja valitsevat kourallisen keittiömestareita esiintymään ja valmistavaan annoksen menultaan. Paikan päällä pääsee seuraamaan kilpailua ja näkemään huippuammattilaiset työssään!

15.00-17.30

Baarimestarien näytös ja kilpailu Aalto Yökerhossa. Tapahtuman kuusi baarimestaria esittelee taitojaan ja kertoo työskentelystään Aalto yökerhon upealla lavalla. Pääset tutustumaan drinkkien teon saloihin ja uusimpiin trendeihin kun baarimikot USA:sta, Islannista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta näyttävät parhaat puolensa.

(Vapaa pääsy)

23.00–03.30

Päätösbileet Aalto Yökerhossa. Tule tapaamaan vieraat Aaltoon vielä ennen kuin he lähtevät sunnuntaina Kaupungista omiin ravintoloihinsa ja baareihinsa.

 

 

Tapahtuman menut ovat varattavissa nettisivuiltamme foodandfunfinland.fi sekä TableOnline.fi Suurin osa menuista on julkaistu sivuillamme ja loput päivittyvät viikonlopun aikana.

 

 

Vieraiden kuvat:

https://www.dropbox.com/sh/roujrpnpndu7z37/AAB0fQ55HB2NDAwuIVDPPrwha?dl=0
Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin. Tänä vuonna Food & Fun Turku 2017 järjestetään samaan aikaan Stand Up, Turku! Festivaalin kanssa.

 

 

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

Tässä ovat kansainväliset vieraat Food & Fun Tapahtumaan vuodelle 2017!

By | Tiedotteet | No Comments

Tämän vuoden vieraat tulevat Baskimaasta, Yhdysvalloista, Islannista, Singaporesta, Englannista, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Italiasta tehden siitä kansainvälisimmän kaikista neljästä vuodesta.

Kaikki pohjoismaat ovat edustettuina tänä vuonna, Yhdysvalloista on kaksi baarimestaria ja kaksi keittiömestaria tulossa. Pieni muutos tapahtumapaikkoihinkin tulee kun pari viikkoa sitten avautunut Bruukki tulee Göranin tilalle!

Tässä tulevat keittiömestari ja baarimestarivieraat!

Ravintola Gustavo

Nahuel Pazos on Suomessa jo tuttu, hän oli tuomaroimassa Master Chefissä ja toimi Pinellan keittiömestarina ennen palaamistaan Baskimaahan jossa hän on mukana kehittämässä baskien ruokakulttuuria Basque Culinary Centerissä.

Bruukki (Göranin tilalle)

Gabriel Melim Andersson on työskennellyt Ranskassa 5 vuotta, Pari vuotta sitten ravintola Askassa New Yorkissa ja nyt puolitoista vuotta Upper House Diningissa Göteborgissa. Hänen saa inspiraationsa lapsuuden ajastaan Ruotsin länsirannikolla.

Karu Izakaya

Jesse Miller Bar Pilarista käyttää Washington DCn alueen hyviä paikallisia raaka-aineita aasialaisella twistillä, mielenkiintoista ja rentoa ruokaa.

Kuori

Daniel Cochran Jónsson on monipuolinen aasialaisten makujen osaaja Islannista, Sushi Socialin keittiömestari Reykjavikista joka oli mukana hakemassa kultaa Luxembourgin kilpailussa Islannin kokkimaajoukkueessa 2014.

Pure Hero

Brandon Baltzley on tehnyt popupillallisia, kerännyt villiyrttejä, kirjoittanut kirjan ja ollut muusikkona. Monipuolinen ja luova tekijä on ollut perustamassa CRUX kollektiivia ja Buffalo Jump nimistä ravintolaa. Hän työskentelee tällä hetkellä Bostonissa, Massachusettsissa Yhdysvalloissa.

Suomalainen Pohja

Daniel Ballis on nähnyt Australiaa, Phuketin, Shanghain, Lontoon ja nyt hän on asettunut Singaporeen. Moosehead on hänen ja hänen isänsä Glen Balliksen perustama ravintola jota hän johtaa. Ruoka on välimerellistä ja kekseliästä. Daniel Balliksen työpariksi tulee Oliver Hyde Danielin Maggie Joa

Roster Turku

Dublinissa syntynyt Robin Gill on työskennellyt legendaaristen Marco Pierre Whiten ja Raymond Blancin kanssa. Hän on yksi lontoon ravintolakentän uusia tähtiä rentojen, innovatiivisten ja mielenkiintoisten ravintoloidensa, The Dairy, The Manorin sekä Paradise Garagenin kanssa.

Sergios

 

Patrizia Volanti työskenteli vielä pari vuotta sitten osallistuessaan Food & Fun Reykjavik New Yorkilaisessa  Antica Pesa Brooklynissä ja nyt La Bucassa,Emilia Romagnassa. Hän on nähnyt jo monia tasokkaita ravintoloita Italiassa ja edennyt nopeasti huipulle.

Smör

Sigurdur Laufdal Haraldsson on kilpailuissa menestynyt, Islannissa vuoden kokki ja vuoden jälkiruokakokki sekä Bocuse d’Or edustaja 2013 jolloin hän sijoittui kahdeksanneksi arvostetussa keittiömestarikisassa. Nyt hän työskentelee pohjoismaiden parhaaksi valitussa Geranium ravintolassa jolla on kolme Michelin tähteä

Baarimestarit

Börs Bar & Cafe

Jani-Pekka Hiltunen on Food & Funistakin tuttu kekseliäs baarimestari ja Vingruppenin Brand Ambassador. Hän on järjestänyt cocktailpopuppeja ja voitti viimeisimpänä Mixtexcin siirappikilpailun kesällä 2017. Hän oli vieraana Tiirikkalassa vuonna 2015.

The Cow

Jørgen Dons RAUSista  Trondheimista. Norjan parhaaksi valitun RAUS baarin baarimestari on ollut aktiivinen myös kansainvälisessä World Class kilpailussa jossa edusti Norjaa vuonna 2015.

Fontti

Jan Warren on tällä hetkellä Brooklyn Ginin Brand Ambassador, työskennellyt aiemmin legendaarisissa New Yorklaisissa baareissa kuin Dutch Kills, Pegu Club ja viimeisimpänä Fresh Kills Brooklynissä

Marina Palace Bar & Lounge

Leo Olafsson on perustanut Icebreakers of Mixology nimisen ryhmän joka järjestää tapahtumia, kehittää cocktailkulttuuria Islannissa ja kansainvälisesti. Hän on työskennellyt muunmuassa Matur og Drykkurissa ja Matarkjallarinnissa baarimestarissa ja työskentelee paraikaa Kööpenhaminassa.

Roster Turku

Megan Barnes johtaa Espita Mezqualeria Me nimistä baaria Washington DCssä, yksi mezcalin pioneereistä Washingtonissa hän vierailee usein Meksikossa tutustumassa tislaamoihin.

Espita, Washington DC

Tiirikkalan vieras vahvistuu lähipäivinä.

Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin.

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

Food & Fun ja TableOnline.fi yhteistyöhön

By | Tiedotteet | No Comments

Pöytävarauspalvelu TableOnline.fi tuo ennakkovaraukset ja -maksut kaikkiin Turussa syyskuussa järjestettävän Food & Fun -ruokafestivaalin illallisravintoloihin. Pöytää varattaessa veloitettavien ennakkomaksujen odotetaan yleistyvän tulevaisuudessa ja Food & Fun ottaa ensimmäisenä tapahtumana Suomessa ne käyttöön näin laajalti.

– Yhteistyössä TableOnlinen kanssa toteutettavat maksut pienentävät ravintolayrittäjien riskiä lunastamattomiin ja päällekkäisiin varauksiin ja tuovat siten tapahtuman paremmin myös kuluttajien saataville, kertoo Food & Funin tuottaja Jouni Kuru.

TableOnline.fi ja Food & Fun haluavat olla kiinteästi mukana suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä. Yhteistyö pohjustaa varausten yhteydessä tehtävien maksujen yleistymistä ja mahdollistaa niihin totuttelemisen niin ravintoloille kuin kuluttajillekin. Pöytävarauksia syksyn Food & Fun -ravintoloihin on mahdollista tehdä jo nyt osoitteessa https://www.tableonline.fi/foodfun2017 sekä Food & Funin nettisivuilta http://foodandfunfinland.fi/.

Neljättä kertaa järjestettävä turkulaisia ravintoloita tunnetuksi tuova Food & Fun kokoaa 27.9.- 1.10.2017 yhteen nautiskelijoita ja ruoka-alan ammattilaisia niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
TableOnline.fi on vuonna 2010 perustettu online-pöytävarauspalvelu, jossa voi tehdä varauksia yli 300 ravintolaan Suomessa ja Virossa.

Lisätiedot

Jouni Kuru
+358 45 862 8705 production@foodandfunfinland.fi http://foodandfunfinland.fi/

Kimi Rantala
+358 50 465 5966 kimi.rantala@tableonline.fi https://www.tableonline.fi/

Tunnelmakuvia aiemmista Food & Fun -tapahtumista: http://bit.ly/2tHZmyv

Food & Fun Turku 2017 ensimmäiset ravintolat julkaistu!

By | Tiedotteet | No Comments

 

Kansainvälinen ruokakulttuurin tapahtuma Food & Fun Turku 2017 tuo keittiö-, ja baarimestareita ympäri maailmaa Turkuun syksyllä 2017 27.9.–1.10. Vierailijat saapuvat Turkuun viikoksi tekemään yhteistyötä paikallisten ravintoloiden ja baarien kanssa sekä verkostoitumaan ja tutustumaan suomalaiseen ruokakulttuuriin ja paikallisiin raaka-aineisiin.

Keskiviikosta sunnuntaihin ravintoloissa tarjoillaan 52,00 € hintaisia festivaalimenuja, ravintoloiden omien aukioloaikojen puitteissa. Baareissa on tarjolla vierailevien baarimestarien suunnittelemat 9,50€ hintaiset cocktailit. “Haluamme pitää hinnat helposti lähestyttävinä, eikä korottaa niitä niin sanotuiksi tapahtumahinnoiksi. Rennon ulkonakäyntikulttuurin kehittäminen on osa tavoitteitamme ja haluamme mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen kaikille.” tuottaja Jouni Kuru kertoo.

Markus Rautala ravintola Gustavosta mukana toista kertaa Kuva: Maria Kiraly

Uusia ja tuttuja

Ensimmäiset julkistettavat ravintolat ovat aikaisemmilta vuosilta tutut Smör, Gustavo, Sergio’s, Karu Izakaya sekä uudelleen nimetty Göran. Aivan uusina mukana ovat vappuna avattu Roster Turku, kasvisravintola Kuori ja uuden omistajan alkuvuodesta saanut Suomalainen Pohja.

Katariina Vesterinen (vas) ja Marjaana Pohjola perustivat Kuoren, Turun ensimmäisen myös illallista tarjoavan kasvisravintolan loppuvuodesta 2016. Kuva: Kuori

 

Jokaisena vuonna mukana ollut Voiveljien yrittäjä Janne Juvonen kertoo tapahtumakokemuksesta: “Tapahtuma on tuonut näkyvyyttä ravintoloillemme. Sen tärkeimmät annit ovat olleet mahdollisuus tehdä vierailevien mestarien kanssa töitä ja se tunnelma jonka vierailijat tuovat kaupunkiin. Jokaiselta vieraalta on jäänyt uusia oikeita tapoja tehdä tätä työtä. Meillä on ollut huikeita kavereita, Fannar Vernhardsson (Islanti), Tony Martin (Norja) ja viimevuoden voittaja Augut Lill (Ruotsi/Ranska). Rene Uusmeehestä olemme saaneet ystävän jonka kanssa soitellaan edelleen silloin tällöin. Viikon voimme myös antaa asiakkaille jotain uutta ja erilaista.” Voiveljet pyörittävät muunmuassa ravintola Smöriä, Tiirikkalaa ja Görania.

The Cown ravintoloitsija Antti Suhonen pitää festivaalia tärkeänä ravintolakulttuurin edistäjänä.

Tällä hetkellä mukaan ilmoittautuneet baarit ovat The Cow, Fontti, Roster Turku ja Tiirikkala. “Tapahtuma on tärkeä juttu Turulle, saadaan hyvää näkyvyyttä koko ravintola-alalle. Juoma- ja ravintolakulttuuri on myös kulttuuria. Toivon että ihmiset lähtisivät myös viikolla ulos, eurooppalaiseen tyyliin useammin mutta yhdelle tai kahdelle drinkille. Me The Cowssa haluamme olla mukana tekemässä tapahtumaa me-hengessä.” Turussa jo 14 vuotta toimineen The Cown omistaja Antti Suhonen kommentoi tapahtumaa.

“Tapahtumaan on ravintoloille ja baareille vielä mahdollisuus osallistua, 10-12 ravintolaa ja 5-7 baaria tulee olemaan lopullinen määrä.” Tapahtuman tuottaja Jouni Kuru kommentoi ja kehottaa kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Ilari Johansson STAND UP, TURKU! Kuvaaja: Markus Lehto

Stand upin, ruoan ja juoman superviikonloppu

12.kerran järjestettävä komiikkafestivaali STAND UP, TURKU! toteutetaan myös syyskuun viimeisenä viikonloppuna, joten luvassa on elämyksien ja kulttuurin superviikonloppu!

“Yhteistyöhön päädyttiin kun tapahtumat järjestettiin ns. vahingossa samaan aikaan kaksi vuotta sitten. Tämä toi loistavan mahdollisuuden tarjota yhtenäiselle asiakaskunnalle viikonlopun täynnä kulttuuria, ruokaa ja naurua. Yhteistyötä tehdään tänä vuonna tiiviisti niin markkinoinnissa kuin tilojenkin käytössä. Tärkeimpänä esitysaikojen ja kattausten mahdollisimman sujuva ajoittaminen yhteen.” Tapahtumien tuottajat Ilona Puttonen ja Jouni Kuru kuvailevat.

 

Uutta ohjelmaa

Tänä vuonna Turun keskustassa järjestettävissä finaalikilpailuissa yleisö pääsee läheltä seuraamaan vierailevien kokkien ja baarimestarien taidonnäytteitä maksuttomiin tilaisuuksiin. Kilpailut järjestetään lauantaina 30.9. Viikon tarkempi ohjelma ja tapahtumapaikat julkistetaan alkukesästä.

Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin.

 

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

 

Yhteydenotot Stand Up, Turku! liittyen

www.standupturku.com

Ilona Puttonen

Tuottaja Stand Up,Turku!/W&T Comedy

045 855 2488 / ilona@wtcomedy.com

 

#standupturku

Food & Fun Turku virallinen Suomen ruokamatkailun kärkituote

By | Tiedotteet | No Comments

Food & Fun Turku –festivaali on nostettu 14 suomalaisen ruokamatkailun kärkituotteen joukkoon. Tuotteet on valittu 45 ehdokkaan joukosta ja lopulliseen Hungry for Finland kärkituote- pakettiin valikoitui 14 kärkituotetta ja 10 hyvää tuotetta koko maasta. Näitä tuotteita markkinoidaan kansainvälisille markkinoille.

Food & Fun Turku tapahtumaa tuottaa Jouni Kuru nyt neljättä vuotta Turussa. Vuonna 2016 yli 8.000 vierailijaa toteutetusta tapahtumasta on muodostunut yksi saariston ruokasyksyn suurimmista ravintola ja ruokafestivaaleista. Food & Fun sai nyt kärkituote- statuksen ja Jounin yhdessä Pekka Kurun kanssa pyörittämä Kustavin Kipinän kesäravintola sekä sen ympärivuotiset kokous- ja ruokapalvelut pääsivät hyvä tuote –kategoriaan, noudattaen samaa tiukkaa valintamenettelyä. Food & Fun Turku on myös yksi virallisista Suomi 100- juhlavuoden tapahtumista.

Kumppanuudet tärkeitä onnistumiselle

”Kärkituotteeksi pääsy on meille iso asia, Suomessa on huikeita ruokamatkailutuotteita ja tuntuu että vuosi vuodelta tarjonta paranee. On kunnia päästä festivaalilla neljäntoista  parhaan tuotteen joukkoon sekä Kipinällä kymmenen hyvän tuotteen joukkoon.” Tuottaja Jouni Kuru kertoo. ”Avain toiminnassamme on yhteistyö hyvien toimijoiden sekä taitavien ammattilaisten kanssa, Suomessa ja ulkomailla . Ei näitä juttuj pysty kukaan tekemään yksin ja hyvin, kiitos siis kuuluu kumppaneillemme.

Arviointikriteereinä olivat Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit: asiakaslähtöisyys, laatu, markkinatestaus, kapasiteetti ja verkostot, saavutettavuus, saatavuus, kielitaito, autenttisuus ja vetovoimaisuus, turvallisuus sekä kestävyys. Sekä My Stay-kriteerit: kansainvälisyys, fit (eli miten varattavissa ja käytettävissä palvelu on sekä että oleelliset tiedot lytyvät verkkosviuilta myös englanniksi.

Turun alueelta hyvä tuote kategoriaan pääsi myös Ravintola Kaskis ja Ravintola Smör sekä Neitsytperunafestivaali.

Food & Fun Turku sai kunniamaininnan Hungry for Finland kilpailussa 2015 ja Hungry for Finland kilpailu toteutetaan uudestaan tänävuonna. Kilpailun toteuttajia ovat maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland (Finpro) ja MTK. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Hungry for Finland – Kansallinen ruokamatkailukilpailu on Suomi 100 ohjelmassa.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jouni Kuru, Tuottaja, Food & Fun Turku, Kustavin Kipinä

+358458628705

 

Food & Fun Turku on kansainvälinen hyvän ruoan festivaali. Festivaalin aikana ulkomaalaiset vierailevat keittiömestarit, baarimestarit ja muut alan ammattilaiset valmistavat oman menunsa paikallisissa ravintoloissa.

 

www.foodandfunfinland.fi

Twitter: @foodandfunturku

Instagram @foodandfunturku

#foodandfunturku

#foodandfunfinland

#foodandfuntku2017

 

 

 

 

 

Loput Food & Fun Turku vieraat, Pop Up Ravintola Tres, Workshopit Cafe Artissa

By | Tiedotteet, Uncategorized @fi | No Comments

Kaikki Festivaalin vieraat on julkistettu, ravintoloissa vielä pöytiä erityisesti keskiviikkona ja torstaina

Food & Fun Turku 2016 lähestyy ja ensiviikolla 5.10. aukeavat ravintoloiden ja baarien ovet menuilla jotka vierailijat ovat suunnitelleet! Viikonlopun kattaukset alkavat olla muutamia hajapaikkoja lukuunottamatta täynnä. Keskiviikolle ja torstaille saa vielä pöydän lähes joka ravintolasta.


E. Ekblom – Gísli Matthías Auðunsson, Reykjavik, Iceland

Keittiömestari ja ravintoloitsija Gisli on työskennellyt islannin parhaissa ravintoloissa. Hän perusti kotikyläänsä Vesmannaeyjariin ensimmäisen ravintolansa vuonna 2012. Slippurinn on auki vain kesäisin joten Gislille jäi aikaa kiertää harjoitelemassa kansainvälisissä ravintoloissa. Tammikuussa 2015 hän perusti Matur og Drykkurin Reykjavikiin. Siellä mukaillaan vanhoja perinteisiä islantilaisia reseptejä modernilla tavalla.

E. Ekblom – David Jimenez Gamboa, Manna la Roosa, Tallinna, Reykjavik

David edustaa Manna la Roosaa, Tallinnasta. Villi ja taiteellinen sisustus sekä tunnelma yhdistyvät todella tasokkaisiin drinkkeihin ja ruokaan. Suosittu ja viihdyttävä paikka jota David edustaa pettämättömällä ammattitaidolla ja hymyllä.

Pinella Bar – Teitur Schiöth, Slippbarinn, Reykjavik, Islanti

Teitur haaveili kokiksi ryhtymisestä mutta veitsien, hedelmien ja kaiken käsillä olevien esineiden heittely oli liikaa hänen opettajilleen, joten hän lähti baari-alalle. Hän on työskennellyt baareissa Thaimaasta Saksaan ja Yhdysvaltoihin ja työskentelee nyt yhdessä Reykjavikin parhaista cocktailbaareista, Slippbarinnissa.

Tårget – Annica Leverenz, matkustava miksologi

Tällä hetkellä Islantiin majoittunut baarimestari rakastaa tuntematonta ja lähti matkalle neljä vuotta sitten pelkkä rinkka mukanaan. Hän tykkää työskennellä hetken siellä, hetken täällä tehden erilaisia töitä tai vapaaehtoistyötä. Hänellä on 18 vuoden kokemus Berliinin huippu baareista ja tällä rautaisella kokemuksella erikoistunut klassiseen miksologiaan improvisointia unohtamatta. Hän myös valmentaa nuoria baarimestareita ravintola-alalle.


Daphne – Steinar Sveinsson – Matur og Drykkur, Reykjvik, Iceland

Steinar aloitti kokin uransa Grilliðin, yhden Islannin parhaan ravintolan sous cheffinä. Hän on piipahtanut Suomessa Filip Langhoffin opissa, ravintola Askissa ja palasi talven jälkeen johtamaan paljon kansainvälistä julkisuutta saanutta Matur og Drykkuria. Moderni ja perinteinen yhdistyvät hänen ruoassaan.

Tiirikkala – Leo Ólafsson & Ólöf Rún Sigurðardóttir, Reykjavik, Islanti

Icebreaker nimellä kulkeva baarimestari Food Cellarista on yksi islannin parhaita ja Ólöf Blue Lagoonista on myös tunnettu taidoistaan ravintola-alalla. Hän on todella järjestelmällinen ja vieraanvarainen ja yhdessä tämä pariskunta voivat kohdata minkä vaan haasteen! Tiirikkalassa he ovat luoneet kokonaisuuden ja kokemuksen uteliaille asiakkaille.

Pop Up Ravintola Tres ravintola Torren tilalle

Pop Up-ravintola Tres, Torresta tutun Mira Helenin luotsaamana tuo Yun Fuentesin menun esille hauskassa pop up-ravintolassa Hansakorttelissa Keskiviikosta lauantaihin. Torren omistajavaihdoksen jälkeen oli hetken avoinna miten Fuentesin menu saadaan esille, mutta Hansakortteli tarjosi mahdollisuuden pop up ravintolaan. Yrittämisen halu ja rakkaus ruokaan sai Miran pistämään pystyyn Tresin Fod & Fun viikoksi.


Cafe Artissa Vuoden Baristat 2010, 2012 sekä 2014 perehdyttävät kahvin perusmakuin ja uuttamiseen

Tietoa kahvista, sen uuttamisesta ja maistamisesta Vuoden barista 2014 Helka Ikosen sekä Vuoden barista 2010 & 2012 Joona Suomisen opastuksella Cafe Artissa. Workshopissa käydään läpi kahvin kannalta olennaisia perusmakuja eli happamuutta, makeutta ja karvautta. Lisäksi perehdytään hieman makuaistiin liittyvään tutkimukseen ja siihen, miten kahvin uuttuminen vaikuttaa näiden perusmakujen muodostamaan tasapainoon. Jos haluat syventää ymmärrystäsi kahvista ja sen iloista tai vain nautiskella niin tämä on oikea tilaisuus!

Workshopit:
La 8.10. Klo 17.30 Joona Suominen
Su 9.10. Klo 15.00 Helka Ikonen
Su 9.10. Klo 17.30 Joona Suominen

Muutoksia osallistujiin

Asgeir Mar Björnsson sekä Sigurdur Haraldsson ovat valitettavasti estyneet saapumasta mutta heidän paikkansa ottavat erttäin kovat ammattilaiset. Saksasta kotoisin oleva Annica Leverenz Tårgetissa sekä Daphneen Steinar Sveinsson, yhden kansainvälisesti tunnetuimman islantilaisravintolan keittiömestari.

Ravintolat:

Smör – Gabriel Mellim Andersson Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi
E. Ekblom – Gísli Matthías Auðunsson, Reykjavik, Iceland
Pinella – Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska
Karu Izakaya – Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA
Tres – Yun Fuentes, Alma del Cuba, USA, Philadelphia
Daphne – Steinar Sveinsson, Matur og Drykkur, Reykjavik, Islanti
Hus Lindman – Sergii Zelenokhat, Ukraina
Sergio’s – Riccardo Benvenuti, Italia
Gustavo – Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja

Cocktailbaarit ja kahvilat:
E. Ekblom – David Jimenez Gamboa, Manna la Roosa, Tallinna, Reykjavik
Tårget – Annica Leverenz, matkustava miksologi
Tiirikkala – Leo Ólafsson & Ólöf Rún Sigurðardóttir, Reykjavik, Islanti
The Cow – Arni Gunnarsson Reykjavik, Islanti
Pinella Bar – Teitur Schiöth, Slippbarinn, Reykjavik, Islanti
Börs Bar & Cafe – Markus Sillanpää, Suomi
Marina Bar & Lounge – Greta Grönholm, Suomi
Gaggui Kaffela – Axel Thorsteinsson, Apotek, Reykjavik, Islanti
Cafe Art järjestää cuppingeja pitkin viikkoa ja maistattaa Turun Kahvipaahtimon, heidän oman paahtimonsa kahveja.
Mbakery

Pöydän saa varattua suoraan ravintoloista, osa kattauksista on myyty jo loppuun.

Kuvia tapahtumapaikoista ja vieraista:
https://drive.google.com/open?id=0B-BOS9Xar88mc0RFZE1qSUhKZGs

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Jouni Kuru
jouni.kuru@gmail.com
0458628705
Tuottaja

production@foodandfunfinland.fi

Pekka Kuru
pekka.kuru@kehitysyhtiokuru.fi
0405832167
Tuottaja

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

#foodandfunturku

#foodandfunfinland

#eatmyturku (Turun virallinen ruokakulttuurihashtag)

Nearly all guests at Food & Fun Turku 2016 announced!

By | Tiedotteet | No Comments

The Food & Fun festival, held October 5th –  9th for the third consecutive year in Finland, has now announced nearly all visiting masters. The focus will be on the Nordic countries, but there will also be guests from Ukraine, the United States and Spain! The chefs’ assignment is to prepare a menu out of ingredients from the archipelago together with a local restaurant. An international panel of judges will score the contestants, and the winner of 2016 will be announced at the competition on Saturday.


Smör – Gabriel Mellim Andersson, Upper House Dining, Gothenburg, Sweden
Gabriel Mellim Andersson grew up in western Sweden and started his career in France. After five years in France he transferred to New York to a restaurant called Aska. Since last November he has managed a top restaurant in Gothenburg called Upper House Dining. He finds his inspiration in childhood memories.

Pinella – Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Denmark
Jesper Krabbe developed an interest for cuisine in Norway. He worked for Paul Cunningham at The Paul 2009-2011, and has since worked at Henne Kirkeby Kro. The inn in the danish countryside has a 4000 square metre garden, that provides the restaurant with ingredients. Jesper Krabbe won the Food&Fun competition in Reykjavik in 2016.

Karu Izakaya – Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA
Jonah Kim is a young chef from Baltimore. He manages a restaurant called Yona in Washington DC. This Japanese and Korean-styled restaurant serves ramen and small servings made from the best ingredients. Jonah has frequently appeared in local media, and took part in Food & Fun in Reykjavik in 2013.

Torre – Yun Fuentes, Alma de Cuba, USA, Philadelphia
Yun has made a career in the kitchen and has through hard work become chef at Alma De Cuba. The restaurant specializes in modern Latin cuisine, with for example tapas and drinks. Fuentes visited Torre in 2015 and came in second in the competition.

Daphne -Sigurdur Haraldsson, Geranium, Denmark/Iceland
Sigurdur Haraldson just started working at Geranium in Copenhagen. After nearly a year at Olo in Helsinki, Haraldsson trandferred to Geranium to gain knowledge and experience. This ambitious Icelandic chef has represented Iceland at Bocuse d’Or, won national competitions and visited Kustavin Kipinä and the first Food & Fun in Finland.

Gustavo –  Maria José San Roman and Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Spain
Maria José San Roman has been called the queen of Alicante, and not without reason. She manages Michelin starred Monastrell, La Taberna del Gourmet, Tribeca and La Vaqueria. The menu at Gustavo is created by Maria José and chef at Monastrell Ignacio Alvarez De Mon Gimeno. They will be accompanied by head waiter Altor Molina Romero.

Tårget – Asgeir Mar Björnsson, Reykjavik, Iceland
Asgeir Mar Björnsson is one of the top new generation bartenders in Iceland. He prepares barrel aged cocktails, his own infusions and is more after the very experience of a cocktail, rather than just look and flavor. At moment he works on interesting projects and has twice been in charge of Reykjavik Bar Summit, where bartenders from around the world gather to compete.

The Cow – Arni Gunnarsson Reykjavik, Icelandic
Arni Gunnarsson competes actively in cocktail-making and will represent Iceland at the World Cocktail Championships in Tokyo. This man keeps busy competing and judging competitions all over the world.

Previously published:
Hus Lindman will have a visitor from Ukraine, Sergii Zelenokhat. Markus Sillanpää (Börs Bar & Cafe) and Greta Grönholm (Marina Bar & Lounge) have been chosen as bartenders for the Food & Fun festival. Grönholm won the cocktail-mixing championship in 2013 in Prague, which is an impressive accomplishment. Sillanpää triumphed in the Calvados Nouvelle International Trophy 2015 competition with his drink Mixed Feelings, and today he is preaching the gospel of calvados in Börs Bar & Café.
Chef Riccardo Benvenuti is arriving as a guest to restaurant Sergio’s. Benvenuti has worked in many Michelin-starred restaurants, such as Le Calandre in Italy (three stars). He is currently working as a consultant in several restaurants. Benvenuti is a true Italian masterchef. He finished third in Food & Fun Turku 2016.
Mbakery will be paid a visit by Jouko Rajanen from Choco Deli, the northernmost chocolate shop in the center of Rovaniemi.
Gaggui Kaffela’s guest will be Axel Thorsteinsson, confectioner and baker from Iceland, who studied in Denmark.

To be published later: E. Ekblom: chef and bartender, Pinella Bar: bartender, Tiirikkala: bartender
Tables can be booked at the restaurants, but some of the sittings have already been sold out.

Additional information:
Jouni Kuru
jouni.kuru@gmail.com
+358458628705

Pekka Kuru
pekka.kuru@kehitysyhtiokuru.fi
+358405832167

production@foodandfunfinland.fi
www.foodandfunfinland.fi
www.facebook.com/foodandfunturku
#foodandfunturku
#foodandfunfinland

Lähes kaikki Food & Fun Turku 2016 vieraat julkaistu!

By | Uncategorized @fi | No Comments

5.–9.10.2016 vietetään hyvän ruoan ja hyvän seuran tapahtumaa. Jo kolmatta vuotta Suomessa järjestetty Food & Fun Turku festivaali on julkaissut nyt lähes kaikki festivaalin vierailevat mestarit. Pääosassa pohjoismaat mutta myös vieraita Ukrainasta, Yhdysvalloista ja Espanjasta! Keittiömestari-vieraiden tehtävänä on tehdä menu saariston raaka-aineista yhdessä paikallisen ravintolan kanssa. Kansainvälinen tuomariraati pisteyttää kilpailijat ja lauantaina käytävässä kilpailussa ratkeaa vuoden 2016 voittaja.

Smör – Gabriel Mellim Andersson, Upper House DiningGöteborg, Ruotsi
Ruotsin länsirannikolla kasvanut keittiömestari on aloittanut kokin uransa Ranskasta. viiden Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen hän siirtyi New Yorkiin, ravintolaan nimeltä Aska. Nyt viime marraskuusta alkaen hän on johtanut Göteborgissa huippuravintolaa nimeltä Upper House Dining. Inspiraatiota hän hakee lapsuutensa muistoista.
Pinella – Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska
Norjassa keittiökipinän saanut keittiömestari joka on pitkään tyskennellyt Paul CUnninghamin keittiössä, The Paul 2009 – 2011 ja nyt Henne Kirkeby Krossa 2011 alkaen. Tanskan maaseudulla sijaitsevalla majatalolla ja ravintolalla on yli 4.000 neliömetrin puutarha jonka tuotteet ovat käytössä ravintolassa. Jesper Krabbe voitti Food & Funin kilpailun Reykjavikissa 2016.
Karu Izakaya – Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA 
Jonah Kim on nuori keittiömestari Baltimoresta ja hän luotsaa Yona-nimistä ravintolaa Washington DC:ssä. Japanilais-korealainen ravintola tarjoaa ramenia ja pieniä annoksia parhaista raaka-aineista. Jonah on ollut paikallisessa mediassa esillä paljon ja on osallistunut Food & Funiin Reykjavikissa vuonna 2013
Torre – Yun Fuentes, Alma del Cuba, USA, Philadelphia

Koko uransa keittiössa viettänyt Yun on kovalla työllä päässyt keittiömestariksi Alma De Cuba ravintolaan jossa Nuovo Latino Cuisine, moderni latinokeittiö, on talon tyyli tapaksineen ja drinkkeineen. Fuentes vieraili Torressa myös 2015 ja oli kilpailussa toisena!

 
Daphne -Sigurdur Haraldsson, Geranium, Tanska/Islanti
Sigurdur Haraldsson on juuri aloittanut työskentelemisen Ravintola Geraniumissa Kööpenhaminassa. Lähes vuoden työskenneltyään Ravintola Olossa Helsingissä Sigurdur lähti hakemaan oppia ja kokemusta Geraniumista. Korkealle tähtäävä islantilaiskokki on kilpaillut Islannin edustajana Bocuse d’Orissa, voittanut kansallisia kilpailuja sekä vieraillut Suomessa muunmuassa Kustavin Kipinässä sekä ensimmäisessä Food & Funissa!
Gustavo –  Maria José San Roman ja Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja
Maria José San Roman on tituleerattu Alicanten kuningattareksi eikä turhaan. Michelin tähden ansainnut Monastrell, La Taberna del Gourmet, Tribeca ja La Vaquería ovat hänen ravintoloitaan. Gustavon menu on Maria Josén sekä Monastrellin keittiömestarin Ignacio Alvarez De Mon Gimenzin käsialaa, vieraanvaraisuutta pitämään mukaan tulee ravintolan hovimestari Altor Molina Romero.
Tårget Piazza Lounge & Cocktailbar – Asgeir Mar Björnsson Reykjavik, Islanti

Asgeir Mar Björnsson on yksi Islannin parhaista uuden polven baarimestareista. Hän tekee tynnyrikypsytettyjä cocktaileja, omia uutosksia ja hakee enemmänkin kokemuksellisia cocktaileja kuin pelkästään maultaan ja ulkonäöltään miellyttäviä. Tällä miehellä on mielenkiintoiset projektit työn alla ja hän onkin toteuttanut jo kahtena vuotena Reykjavik Bar Summitin, jossa eri puolilta maailmaa tulleet baarimestarit kokoontuivat.

The Cow – Arni Gunnarsson Reykjavik, Islanti
Arni Gunnarsson on ahkera kilpailija cocktailessa ja lähteekin edustamaan Islantia Tokioon maailmanmestaruuskilpailuihin. Kiireisellä miehellä riittää tekemistä kun hän kiertää maailmaa kilpailemassa ja tuomaroimassa.
Aikaisemmin julkaistu:

Hus Lindmaniin saapuu vieraaksi Sergii Zelenokhat, Unkarista. Kirjoista ja perheensä kanssa matkustelusta inspiraation saavan Zelenokhatin ruoka edustaa slaavilaisen keittiön uutta suuntausta. Baarimestareiksi on valittu aiemmin Börs Bar & Cafe / Markus Sillanpää ja Marina Bar & Lounge / Greta Grönholm. Grönholm voitti cocktailien sekoittamisen maailmanmestaruuden 2013 Prahassa, joten mistään pienistä tekijöistä ei ole kyse. Sillanpää voitti Calvados Nouvelle International Trophy 2015-kilpailussa drinkillään Mixed Feelings, nyt hän levittää etenkin calvadoksen ilosanomaa Börs Bar & Cafessa.

Ravintola Sergio’siin saapuu vieraaksi keittiömestari Riccardo Benvenuti. Benvenuti on työskennellyt useassa Michelin tähden ansainneessa ravintoloissa, kuten Le Calandre Italiassa (kolme tähteä). Nykyään hän toimii konsulttina useassa ravintolassa. Benvenuti on todellinen italialaisen ruuan huippukokki. MBakery saa vieraakseen Jouko Rajasen Choco Delistä, joka on maailman pohjoisin suklaapuoti Rovaniemen keskustassa.

Gaggui Kaffelan vieraaksi saapuu Axel Thorsteinsson, joka on Tanskassa opiskellut kondiittori ja leipuri Islannista.

Julkaistaan lähiaikoina: E. Ekblom: keittiömestari ja baarimestari, Pinella Bar: baarimestari, Tiirikkala: baarimestari

Pöydän saa varattua suoraan ravintoloista, osa kattauksista on myyty jo loppuun.
Lisätietoja:
Jouni Kuru
0458628705
Pekka Kuru
0405832167
#foodandfunturku
#foodandfunfinland

Food & Fun -festivaali täydentyy

By | Tiedotteet, Yleinen | No Comments
Food & Fun -festivaalin kattaus laajenee. Baarivalikoima täydentyy kolmella uudella tulokkaalla, ja lisäksi uusia keittiömestareita, baarimestareita ja kondiittoreita on varmistettu. Turun Osuuskauppa on Food & Fun -festivaalin uusi pääyhteistyökumppani.

 

Food & Fun -festivaalin uusiksi baareiksi on valittu Börs Bar & Cafe, Marina Bar & Lounge sekä Tårgetin Piazza Lounge & Cocktailbar. Yhteistyöhotellit ovat Radisson Blu Marina Palace Hotel sekä Original Sokos Hotel Hamburger Börs, City Börs ja Seurahuone.

 

Food & Fun -festivaalin baarimestareiksi on valittu Börsiin Markus Sillanpää ja Marina Bar & Loungeen Greta Grönholm. Sillanpää voitti Calvados Nouvelle International Trophy 2015-kilpailussa drinkillään Mixed Feelings, nyt hän levittää etenkin calvadoksen ilosanomaa Börs Bar & Cafessa. Grönholm taas voitti cocktailien sekoittamisen maailmanmestaruuden 2013 Prahassa, joten mistään pienistä tekijöistä ei ole kyse.

 

Ravintola Sergio’siin saapuu vieraaksi keittiömestari Riccardo Benvenuti. Benvenuti on työskennellyt useassa Michelin tähden ansainneessa ravintoloissa, kuten Le Calandre Italiassa (kolme tähteä). Nykyään hän toimii konsulttina useassa ravintolassa. Benvenuti on todellinen italialaisen ruuan huippukokki.

 

MBakery saa vieraakseen Jouko Rajasen Choco Delistä, joka on maailman pohjoisin suklaapuoti Rovaniemen keskustassa. Gaggui Kaffelan vieraaksi saapuu Axel Thorsteinsson, joka on Tanskassa opiskellut kondiittori ja leipuri Islannista.

 

Uudet baarit mukaan lukien Food & Fun- festivaalin ravintoloita on 9, baareja 7 ja kahviloita 3.

 

Food & Fun on kansainvälinen hyvän ruoan ja hyvän mielen festivaali, joka järjestetään Turussa kolmatta kertaa 5.-9.10.2016. Uusimmat uutiset löydät somesta: Facebook: Food&Fun Turku, Instagram: @foodandfunturku.

 

Ohjeet pöytävarauksen tekoon löydät täältä.
Osa ravintoloista on jo myynyt viikonlopun kattaukset liki täyteen, joten pöytävarauksen teon kanssa kannattaa olla nopea!

 

Pöytävaraukset auki – toimi nyt!

By | Tiedotteet, Yleinen | One Comment

Food & Fun -festivaalin ravintoloiden pöytävaraus on avattu. Lokakuussa järjestettävän hyvän mielen ja hyvän ruuan festivaalin pöydät varataan nopeasti loppuun, joten nyt kannattaa suunnitella illanvietto ajoissa. Pöydät varataan suoraan ravintoloiden sivuilta. Vierailevia keittiömestareita julkistetaan varmistuksen saavuttua.

Näin suunnittelet onnistuneen Food & Fun kokemuksen:

-Valitse ravintola
-Valitse päivä ja kellonaika
-Mieti henkilömäärä
-Varaa pöytä ravintolan sivuilta
-Mitä muuta mukavaa? Ehkä jazz-konsertti? Näyttelykierros? Alkudrinkit? Suut makeaksi kahvilassa? Kotikonsertti?

 

Gustavo

Välimerellisiin makuelämyksiin nojaava ravintola tarjoaa muun muassa omatekoista tuorepastaa ja tapaksia.
Pöytävaraus: gustavo.fi tai info@gustavo.fi
Kattaukset: ke-pe 17 ja 20
Lauantaina 14, 17 ja 20
Keittiömestari: Markus Rautala
Vieraileva keittiömestari: Maria José San Roman ja Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja

 

Sergio’s

Italialainen ravintola tarjoilee aitojen pizzojen lisäksi italialaisen keittiön herkullisimpia makuelämyksiä.
Pöytävaraus: www.sergio.fi tai ravintola@sergio.fi
Kattaukset:  Ke-pe klo 16.00, 17.00, 17.30, 18.00, 19.00, 20.00, 20.30, 21.00
Lauantaina klo 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 17.30, 18.00, 19.00, 20.00, 20.30, 21.00
Sunnuntaina kiinni
Keittiömestari: Sergio Maniscalco
Vieraileva keittiömestari: Riccardo Benvenuti, Italia

 

Karu izakaya

Pieni ja tunnelmallinen ravintola tarjoaa japanilaisia herkkuja kauden parhaista raaka-aineista.
Pöytävaraus: ravintolakaru.fi tai info@ravintolakaru.fi
Kattaukset: Ilmoitetaan myöhemmin.
Keittiömestari: Valtteri Willberg
Vieraileva keittiömestari: Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA 

 

Ravintola Smör

Skandinaavinen ravintola tarjoaa käsintehtyä ruokaa yhdistettynä laadukkaisiin viineihin.
Pöytävaraus: www.smor.fi tai info@smor.fi
Kattaukset: ke-pe klo 17 ja 20.30
Lauantaina klo 14, 17 ja 20.30
Sunnuntaina klo 14
Keittiömestari: Jarno Seppä
Vieraileva keittiömestari: Gabriel Mellim Andersson Upper House Dining, Göteborg, Ruotsi

 

Pop-Up Restaurant Tres

Viime vuonna FF-hopeaa voittanut philadelphialainen huippukokki Yun Fuentes saapuu jälleen Food & Fun 2016 -festivaaleille, Torresta tutun ravintoloitsija Mira Helénin, Pop-Up Ravintola Tresiin (Eerikinkatu 15).
Pöytävaraus: tres@tresrestaurant.net
Kattaukset: ke 19, to 19, pe 19 ja la 17 ja 20.30
Vieraileva keittiömestari: Yun Fuentes, Alma del Cuba, Philadelphia, USA

 

Hus Lindman

Ihastuttava P.J. Gylichin piirtämä lounas-, kokous- ja tilausravintola kulttuurihistoriallisessa miljöössä.
Pöytävaraus: http://www.huli.fi/fi/yhteys tai hus.lindman@huli.fi
Kattaukset: Ke-pe klo 18-21
Lauantaina 17-21
Sunnuntaina kiinni
Keittiömestari: Tommi Mäkinen
Vieraileva keittiömestari: Sergii Zelenokhat, Unkari

 

E. Ekblom

Mutkaton ja rento kansankuppila, kantabaari, olohuone ja keittiö. Valoisa ja tunnelmallinen viiniravintola.
Pöytävaraus:  info@eekblom.fi
Kattaukset: Ke-la klo 17 ja 20.30
Sunnuntaina klo 14
Keittiömestari: Jaakko Kinnunen
Vieraileva keittiömestari: Ilmoitetaan myöhemmin.

 

Pinella

Korkealuokkaisista raaka-aineista valmistetut, huolella viimeistellyt annokset tarjoavat herkullisia ja nautinnollisia elämyksiä historiallisessa miljöössä.
Pöytävaraus: www.pinella.fi/varaukset/ tai info@pinella.fi
Kattaukset: kattaukset aukioloaikojen puitteissa.
Vieraileva keittiömestari: Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska

 

Daphne

Syyskuun alussa avautuva, uudistunut Daphne tähtää saaristolaisruuan keskukseksi Turussa.
Pöytävaraus: 044 327 8383 tai janne.juvonen@voiveljet.fi
Kattaukset: Ke-la klo 17 ja 20.30
Vieraileva keittiömestari: Sigurdur Haraldsson, Geranium, Tanska/Islanti

 

Aperitiivi tai jälkiruoka? Tässä kahvilat ja baarit:

E. Ekblom

Katutason baarissa tarjolla runsaasti erilaisia viinejä, mutta myös paljon muita maistuvia juomia sekä suolaista pikkupurtavaa.
Avoinna: ke-to 17-23, pe 17-01, la 15-01

 

Pinella

Vanhassa Puupinellassa sijaitseva baari on täydellinen paikka viettää vapaa-aikaa ja seurustella ystävien kanssa ennen ja jälkeen illallisen.
Avoinna: ke-pe 17-01, la 16-01

 

Tiirikkala

Anniskelukahvilassa tunnelma on loistava ja mutkaton aamusta yöhön.
Avoinna: ti-to 11-22, pe-la 11-02, su 12-22

 

The Cow

Viihtyisä ja palveleva seurusteluravintola aikuiseen makuun.
Avoinna: ma-to 15-02, pe-la 15-03, su 18-02
Vieraileva baarimestari: Arni Gunnarsson Reykjavik, Islanti

 

Radisson Blu Marina Palace Bar & Lounge

Marina Bar & Lounge tuo skandinaavisen grilliravintolan klassikkodrinkkien rinnalle inspiroivia ja ennakkoluulottomia yhdistelmiä, joissa maailman maut ja virtaukset maistuvat!
Avoinna: ma-ti 12-23, ke-la 12-01, su 12-22
Vieraileva baarimestari: Greta Grönholm, Suomi

 

Börs Bar & Cafe

Börs Bar & Café on suosittu sekä turkulaisten että hotellin kotimaisten ja kansainvälisten vieraiden kohtauspaikka Original Sokos Hotel Hamburger Börsissä. Tämä kaupungin keskellä, kauppatorin laidalla aktiivisesti sykkivä sydän kutsuu viihtymään sinua, joka elät aistit avoimina urbaanille elämälle ja kulttuurille.
Avoinna: ma 10-22, ti 10-23, ke-to 10-24, pe-la 10-01, su 11-20
Vieraileva baarimestari: Markus Sillanpää, Suomi

 

Tårget Piazza Lounge  & Cocktailbar

Seuraa rentoa tunnelmaa Tårgetin ovesta ja heti oikealle, follow the music!
Avoinna: pe-la 22-03
Vieraileva baarimestari: Asgeir Mar Björnsson Reykjavik, Islanti

 

Café Art / Turun kahvipaahtimo

Taidekahvila Aurajoen varrella. Sisällä Turun kahvipaahtimon myyntipiste. turunkahvipaahtimo.fi

Avoinna: ma-pe 10-19, la 10-17, su 11-17

 

MBakery Piece of Cake + M Kitchen & Cafe

Suomen parhaan leipomon MBakeryn kahvilat tuovat jokaiseen päivään ripauksen ylellisyyttä. Kaksi leivoskeidasta keskellä kaupunkia 

Piece of Cake avoinna: ma-pe 8-18, la 8-16
M Kitchen & Cafen aukioloajat julkaistaan myöhemmin.  
Vieraileva keittiömestari: Jouko Rajanen, Choco Deli, Suomi

 

Gaggui Kaffela

Alusta asti itse käsintehtyjä herkkuja ja vastajauhettua kahvia aitoon turkulaiseen tyyliin.

Avoinna: ti-pe 10-19, la 10-18, su 12-18
Vieraileva kondiittori: Axel Thorsteinsson, Islanti

 

Kaipaatko muutakin ohjelmaa illalle? Katso oheistapahtumat.