Lähes kaikki Food & Fun Turku 2016 vieraat julkaistu!

By August 15, 2016Uncategorized @fi

5.–9.10.2016 vietetään hyvän ruoan ja hyvän seuran tapahtumaa. Jo kolmatta vuotta Suomessa järjestetty Food & Fun Turku festivaali on julkaissut nyt lähes kaikki festivaalin vierailevat mestarit. Pääosassa pohjoismaat mutta myös vieraita Ukrainasta, Yhdysvalloista ja Espanjasta! Keittiömestari-vieraiden tehtävänä on tehdä menu saariston raaka-aineista yhdessä paikallisen ravintolan kanssa. Kansainvälinen tuomariraati pisteyttää kilpailijat ja lauantaina käytävässä kilpailussa ratkeaa vuoden 2016 voittaja.

Smör – Gabriel Mellim Andersson, Upper House DiningGöteborg, Ruotsi
Ruotsin länsirannikolla kasvanut keittiömestari on aloittanut kokin uransa Ranskasta. viiden Ranskassa vietetyn vuoden jälkeen hän siirtyi New Yorkiin, ravintolaan nimeltä Aska. Nyt viime marraskuusta alkaen hän on johtanut Göteborgissa huippuravintolaa nimeltä Upper House Dining. Inspiraatiota hän hakee lapsuutensa muistoista.
Pinella – Jesper Krabbe, Henne Kirkeby Kro, Tanska
Norjassa keittiökipinän saanut keittiömestari joka on pitkään tyskennellyt Paul CUnninghamin keittiössä, The Paul 2009 – 2011 ja nyt Henne Kirkeby Krossa 2011 alkaen. Tanskan maaseudulla sijaitsevalla majatalolla ja ravintolalla on yli 4.000 neliömetrin puutarha jonka tuotteet ovat käytössä ravintolassa. Jesper Krabbe voitti Food & Funin kilpailun Reykjavikissa 2016.
Karu Izakaya – Jonah Kim, Yona, Washington DC, USA 
Jonah Kim on nuori keittiömestari Baltimoresta ja hän luotsaa Yona-nimistä ravintolaa Washington DC:ssä. Japanilais-korealainen ravintola tarjoaa ramenia ja pieniä annoksia parhaista raaka-aineista. Jonah on ollut paikallisessa mediassa esillä paljon ja on osallistunut Food & Funiin Reykjavikissa vuonna 2013
Torre – Yun Fuentes, Alma del Cuba, USA, Philadelphia

Koko uransa keittiössa viettänyt Yun on kovalla työllä päässyt keittiömestariksi Alma De Cuba ravintolaan jossa Nuovo Latino Cuisine, moderni latinokeittiö, on talon tyyli tapaksineen ja drinkkeineen. Fuentes vieraili Torressa myös 2015 ja oli kilpailussa toisena!

 
Daphne -Sigurdur Haraldsson, Geranium, Tanska/Islanti
Sigurdur Haraldsson on juuri aloittanut työskentelemisen Ravintola Geraniumissa Kööpenhaminassa. Lähes vuoden työskenneltyään Ravintola Olossa Helsingissä Sigurdur lähti hakemaan oppia ja kokemusta Geraniumista. Korkealle tähtäävä islantilaiskokki on kilpaillut Islannin edustajana Bocuse d’Orissa, voittanut kansallisia kilpailuja sekä vieraillut Suomessa muunmuassa Kustavin Kipinässä sekä ensimmäisessä Food & Funissa!
Gustavo –  Maria José San Roman ja Ignacio Alvarez De Mon Gimeno, Monastrell, Alicante, Espanja
Maria José San Roman on tituleerattu Alicanten kuningattareksi eikä turhaan. Michelin tähden ansainnut Monastrell, La Taberna del Gourmet, Tribeca ja La Vaquería ovat hänen ravintoloitaan. Gustavon menu on Maria Josén sekä Monastrellin keittiömestarin Ignacio Alvarez De Mon Gimenzin käsialaa, vieraanvaraisuutta pitämään mukaan tulee ravintolan hovimestari Altor Molina Romero.
Tårget Piazza Lounge & Cocktailbar – Asgeir Mar Björnsson Reykjavik, Islanti

Asgeir Mar Björnsson on yksi Islannin parhaista uuden polven baarimestareista. Hän tekee tynnyrikypsytettyjä cocktaileja, omia uutosksia ja hakee enemmänkin kokemuksellisia cocktaileja kuin pelkästään maultaan ja ulkonäöltään miellyttäviä. Tällä miehellä on mielenkiintoiset projektit työn alla ja hän onkin toteuttanut jo kahtena vuotena Reykjavik Bar Summitin, jossa eri puolilta maailmaa tulleet baarimestarit kokoontuivat.

The Cow – Arni Gunnarsson Reykjavik, Islanti
Arni Gunnarsson on ahkera kilpailija cocktailessa ja lähteekin edustamaan Islantia Tokioon maailmanmestaruuskilpailuihin. Kiireisellä miehellä riittää tekemistä kun hän kiertää maailmaa kilpailemassa ja tuomaroimassa.
Aikaisemmin julkaistu:

Hus Lindmaniin saapuu vieraaksi Sergii Zelenokhat, Unkarista. Kirjoista ja perheensä kanssa matkustelusta inspiraation saavan Zelenokhatin ruoka edustaa slaavilaisen keittiön uutta suuntausta. Baarimestareiksi on valittu aiemmin Börs Bar & Cafe / Markus Sillanpää ja Marina Bar & Lounge / Greta Grönholm. Grönholm voitti cocktailien sekoittamisen maailmanmestaruuden 2013 Prahassa, joten mistään pienistä tekijöistä ei ole kyse. Sillanpää voitti Calvados Nouvelle International Trophy 2015-kilpailussa drinkillään Mixed Feelings, nyt hän levittää etenkin calvadoksen ilosanomaa Börs Bar & Cafessa.

Ravintola Sergio’siin saapuu vieraaksi keittiömestari Riccardo Benvenuti. Benvenuti on työskennellyt useassa Michelin tähden ansainneessa ravintoloissa, kuten Le Calandre Italiassa (kolme tähteä). Nykyään hän toimii konsulttina useassa ravintolassa. Benvenuti on todellinen italialaisen ruuan huippukokki. MBakery saa vieraakseen Jouko Rajasen Choco Delistä, joka on maailman pohjoisin suklaapuoti Rovaniemen keskustassa.

Gaggui Kaffelan vieraaksi saapuu Axel Thorsteinsson, joka on Tanskassa opiskellut kondiittori ja leipuri Islannista.

Julkaistaan lähiaikoina: E. Ekblom: keittiömestari ja baarimestari, Pinella Bar: baarimestari, Tiirikkala: baarimestari

Pöydän saa varattua suoraan ravintoloista, osa kattauksista on myyty jo loppuun.
Lisätietoja:
Jouni Kuru
0458628705
Pekka Kuru
0405832167
#foodandfunturku
#foodandfunfinland

Leave a Reply