Food & Fun tapahtumaviikolla enemmän ohjelmaa kuin kertaakaan ennen!

By September 22, 2017Uncategorized
Food & Fun alkaa viikon päästä erikoismenuilla ja drinkeillä ympäri Turun kaupunkia. Kansainväliset vieraat USAsta, Islannista, Norjasta, Tanskasta, Englannista, Baskimaasta, Italiasta ja Singaporesta saapuvat kokkaamaan ja ravistamaan drinkkejä keskiviikosta lauantaihin, ja juomat ja osa menuista ovat tarjolla vielä sunnuntainakin. Viikon aikana on paljon koettavaa koska Stand Up, Turku! Festivaali on käynnissä tuoden 40 koomikkoa ympäir kaupunkia ja Jazz City Turku järjestää Tiirikkalassa kaksi upeaa jazz konserttia. Aikaisemmista vuosista muistuttamassa Börs Bar & Cafen aulassa liki 30 valokuvaa kertoo tapahtuman vaiheista.

Milosz Omachel

 

Cocktail pop up Marinassa  antaa esimakua tapahtumasta

Esimakua festivaalista saa jo nyt 22.9.-23.9. kun Icebreakers of Mixology ryhmään kuuluva Milosz Omachel tulee Turkuun, Marina Bar & Loungeen valmistamaan ensiviikolla tarjolla olevia drinkkejä. 19.00-23.00 on tarjoilla kolme uniikkia tätä tapahtumaa varten luotua cocktailia jotka on suunnitellu Leó Ólafsson, Icebreakersien perustaja joka sekoittaa juomia Marinassa festivaalin aikana.

Zhao Yingbing on palkittu Kiinalainen keittiömestari

Kiinalainen pop up sivutapahtumana! 29.9. 19.00 alkaen

Food & Fun viikolle saamme vieraaksemme palkitun kiinalaisen kokin Zhao Yingbingin  Chongqingin kaupungista. Hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa. Keittiömestarilla on oma pop-up ravintola Marina Bar & Loungessa jossa on myös tapahtuman cocktaileja tarjolla!

 

Zhao on voittanut mm. Kiinan Seafood Cuisine – kilpailun, pokannut ”Kiinan kultainen kokki”-palkinnon ja hän on Kiinassa maan kuuluisin kokkiopettaja ja  itse työskentelee omassa ravintolassaan. Paikalliset raaka-aineet ja aasian mausteet tekevät mielenkiintoisen yhdistelmän koettavaksi Perjantai iltana. Hän kertoo ruokafilosofiastaan:

” Minun tavoitteeni ja tulevaisuuden pyrkimykseni on varmistaa ja parantaa ruoan laatua ja ruoan monipuolisuutta.”

 

Chongqing TV Broadcasting – yhtiö on mukana matkalla ja kuvaa Hot Pot – illallista. Pop up tuotetaan yhteistyössä Radisson Blu Marina Palacen ja Visit Turun kanssa.

 

Tapahtuman ohjelma 27.9.–1.10.2017

 


27.9.2017
Food & Fun Turku Coctail Bash 21.00-00.00
Aalto Yökerhossa kaikki vierailevat baarimikot tekevät maistiaisia viikon drinkkimenuistaan, Ylläparvella tarjolla shamppanjaa. Nämä ovat viikon viralliset avajaisbileet josta käynnistyy festivaali! Drinkit ovat puolikkaan kokoisia joten voit maistella montaa eri drinkkiä illan mittaan, näin saa hyvän mielikuvan mitä kaupungissa on viikon mittaan tarjolla.

(Vapaa pääsy, vain narikka)
Drinkit 3€ drinkkilipuilla joita ostettavissa yökerhon alueella.

Ravintoloissa on Food & Fun Turku Menut tarjolla

28.9.2017 – 29.9.2017

Food & Fun Turku 2017 menut ja drinkit ravintoloissa ja baareissa
Jatkopaikkana Tiirikkala jossa upeaa jazzia Jazz City Turun tuottamana


Sanna Ruohoniemi Quartet (FI/SE)
29.09. klo 21:00

Vuonna 2016 julkaistun Tales of a Stranger -albumin myötä ahkerasti keikkaillut kokoonpano saapuu nyt ensimmäistä kertaa Turkuun. Sannan musiikissa pohjoismaisen kansanmusiikin vaikutteet yhdistyvät luontevasti jazzilliseen ja leikkisään ilmaisuun.

 


Kalevi Louhivuori Quintet
30.09. klo 21:00

Kotimaisista huippujazzareista koostuva Kalevi Louhivuori Quintetjärjestää Tiirikkalan lavalle varsinaisen jazzilotulituksen! Kansainvälisesti palkitun trumpetistin sävellyksissä kuullaan kaikuja muun muassa Horace Silverin, Duke Ellingtonin ja Miles Davisin 1950–1960 -lukujen tuotannosta.

 

Kiinalainen pop up sivutapahtumana! 29.9. 19.00 alkaen

Food & Fun viikolle saamme vieraaksemme palkitun kiinalaisen kokin Zhao Yingbingin  Chongqingin kaupungista. Hän kokkaa paikallisen Lindrothin Puutarhan vihanneksista ja kotimaisesta lihasta kiinalaista Hot Pot ruokaa. Keittiömestarilla on oma pop-up ravintola Marina Bar & Loungessa jossa on myös tapahtuman cocktaileja tarjolla!

 

30.9.2017
12.00 – 14.00

Keittiömestareiden kilpailu Hansatorilla. Kansainvälinen tuomariraati kiertää viikon aikana ravintolat ja valitsevat kourallisen keittiömestareita esiintymään ja valmistavaan annoksen menultaan. Paikan päällä pääsee seuraamaan kilpailua ja näkemään huippuammattilaiset työssään!

15.00-17.30

Baarimestarien näytös ja kilpailu Aalto Yökerhossa. Tapahtuman kuusi baarimestaria esittelee taitojaan ja kertoo työskentelystään Aalto yökerhon upealla lavalla. Pääset tutustumaan drinkkien teon saloihin ja uusimpiin trendeihin kun baarimikot USA:sta, Islannista, Tanskasta, Norjasta ja Suomesta näyttävät parhaat puolensa.

(Vapaa pääsy)

23.00–03.30

Päätösbileet Aalto Yökerhossa. Tule tapaamaan vieraat Aaltoon vielä ennen kuin he lähtevät sunnuntaina Kaupungista omiin ravintoloihinsa ja baareihinsa.

 

 

Tapahtuman menut ovat varattavissa nettisivuiltamme foodandfunfinland.fi sekä TableOnline.fi Suurin osa menuista on julkaistu sivuillamme ja loput päivittyvät viikonlopun aikana.

 

 

Vieraiden kuvat:

https://www.dropbox.com/sh/roujrpnpndu7z37/AAB0fQ55HB2NDAwuIVDPPrwha?dl=0
Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin. Tänä vuonna Food & Fun Turku 2017 järjestetään samaan aikaan Stand Up, Turku! Festivaalin kanssa.

 

 

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

Leave a Reply