Food & Fun Turku virallinen Suomen ruokamatkailun kärkituote

By February 24, 2017Tiedotteet

Food & Fun Turku –festivaali on nostettu 14 suomalaisen ruokamatkailun kärkituotteen joukkoon. Tuotteet on valittu 45 ehdokkaan joukosta ja lopulliseen Hungry for Finland kärkituote- pakettiin valikoitui 14 kärkituotetta ja 10 hyvää tuotetta koko maasta. Näitä tuotteita markkinoidaan kansainvälisille markkinoille.

Food & Fun Turku tapahtumaa tuottaa Jouni Kuru nyt neljättä vuotta Turussa. Vuonna 2016 yli 8.000 vierailijaa toteutetusta tapahtumasta on muodostunut yksi saariston ruokasyksyn suurimmista ravintola ja ruokafestivaaleista. Food & Fun sai nyt kärkituote- statuksen ja Jounin yhdessä Pekka Kurun kanssa pyörittämä Kustavin Kipinän kesäravintola sekä sen ympärivuotiset kokous- ja ruokapalvelut pääsivät hyvä tuote –kategoriaan, noudattaen samaa tiukkaa valintamenettelyä. Food & Fun Turku on myös yksi virallisista Suomi 100- juhlavuoden tapahtumista.

Kumppanuudet tärkeitä onnistumiselle

”Kärkituotteeksi pääsy on meille iso asia, Suomessa on huikeita ruokamatkailutuotteita ja tuntuu että vuosi vuodelta tarjonta paranee. On kunnia päästä festivaalilla neljäntoista  parhaan tuotteen joukkoon sekä Kipinällä kymmenen hyvän tuotteen joukkoon.” Tuottaja Jouni Kuru kertoo. ”Avain toiminnassamme on yhteistyö hyvien toimijoiden sekä taitavien ammattilaisten kanssa, Suomessa ja ulkomailla . Ei näitä juttuj pysty kukaan tekemään yksin ja hyvin, kiitos siis kuuluu kumppaneillemme.

Arviointikriteereinä olivat Visit Finlandin kansainvälistymiskriteerit: asiakaslähtöisyys, laatu, markkinatestaus, kapasiteetti ja verkostot, saavutettavuus, saatavuus, kielitaito, autenttisuus ja vetovoimaisuus, turvallisuus sekä kestävyys. Sekä My Stay-kriteerit: kansainvälisyys, fit (eli miten varattavissa ja käytettävissä palvelu on sekä että oleelliset tiedot lytyvät verkkosviuilta myös englanniksi.

Turun alueelta hyvä tuote kategoriaan pääsi myös Ravintola Kaskis ja Ravintola Smör sekä Neitsytperunafestivaali.

Food & Fun Turku sai kunniamaininnan Hungry for Finland kilpailussa 2015 ja Hungry for Finland kilpailu toteutetaan uudestaan tänävuonna. Kilpailun toteuttajia ovat maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland (Finpro) ja MTK. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Hungry for Finland – Kansallinen ruokamatkailukilpailu on Suomi 100 ohjelmassa.

 

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Jouni Kuru, Tuottaja, Food & Fun Turku, Kustavin Kipinä

+358458628705

 

Food & Fun Turku on kansainvälinen hyvän ruoan festivaali. Festivaalin aikana ulkomaalaiset vierailevat keittiömestarit, baarimestarit ja muut alan ammattilaiset valmistavat oman menunsa paikallisissa ravintoloissa.

 

www.foodandfunfinland.fi

Twitter: @foodandfunturku

Instagram @foodandfunturku

#foodandfunturku

#foodandfunfinland

#foodandfuntku2017

 

 

 

 

 

Leave a Reply