Food & Fun Turku 2017 ensimmäiset ravintolat julkaistu!

By May 4, 2017Tiedotteet

 

Kansainvälinen ruokakulttuurin tapahtuma Food & Fun Turku 2017 tuo keittiö-, ja baarimestareita ympäri maailmaa Turkuun syksyllä 2017 27.9.–1.10. Vierailijat saapuvat Turkuun viikoksi tekemään yhteistyötä paikallisten ravintoloiden ja baarien kanssa sekä verkostoitumaan ja tutustumaan suomalaiseen ruokakulttuuriin ja paikallisiin raaka-aineisiin.

Keskiviikosta sunnuntaihin ravintoloissa tarjoillaan 52,00 € hintaisia festivaalimenuja, ravintoloiden omien aukioloaikojen puitteissa. Baareissa on tarjolla vierailevien baarimestarien suunnittelemat 9,50€ hintaiset cocktailit. “Haluamme pitää hinnat helposti lähestyttävinä, eikä korottaa niitä niin sanotuiksi tapahtumahinnoiksi. Rennon ulkonakäyntikulttuurin kehittäminen on osa tavoitteitamme ja haluamme mahdollistaa tapahtumaan osallistumisen kaikille.” tuottaja Jouni Kuru kertoo.

Markus Rautala ravintola Gustavosta mukana toista kertaa Kuva: Maria Kiraly

Uusia ja tuttuja

Ensimmäiset julkistettavat ravintolat ovat aikaisemmilta vuosilta tutut Smör, Gustavo, Sergio’s, Karu Izakaya sekä uudelleen nimetty Göran. Aivan uusina mukana ovat vappuna avattu Roster Turku, kasvisravintola Kuori ja uuden omistajan alkuvuodesta saanut Suomalainen Pohja.

Katariina Vesterinen (vas) ja Marjaana Pohjola perustivat Kuoren, Turun ensimmäisen myös illallista tarjoavan kasvisravintolan loppuvuodesta 2016. Kuva: Kuori

 

Jokaisena vuonna mukana ollut Voiveljien yrittäjä Janne Juvonen kertoo tapahtumakokemuksesta: “Tapahtuma on tuonut näkyvyyttä ravintoloillemme. Sen tärkeimmät annit ovat olleet mahdollisuus tehdä vierailevien mestarien kanssa töitä ja se tunnelma jonka vierailijat tuovat kaupunkiin. Jokaiselta vieraalta on jäänyt uusia oikeita tapoja tehdä tätä työtä. Meillä on ollut huikeita kavereita, Fannar Vernhardsson (Islanti), Tony Martin (Norja) ja viimevuoden voittaja Augut Lill (Ruotsi/Ranska). Rene Uusmeehestä olemme saaneet ystävän jonka kanssa soitellaan edelleen silloin tällöin. Viikon voimme myös antaa asiakkaille jotain uutta ja erilaista.” Voiveljet pyörittävät muunmuassa ravintola Smöriä, Tiirikkalaa ja Görania.

The Cown ravintoloitsija Antti Suhonen pitää festivaalia tärkeänä ravintolakulttuurin edistäjänä.

Tällä hetkellä mukaan ilmoittautuneet baarit ovat The Cow, Fontti, Roster Turku ja Tiirikkala. “Tapahtuma on tärkeä juttu Turulle, saadaan hyvää näkyvyyttä koko ravintola-alalle. Juoma- ja ravintolakulttuuri on myös kulttuuria. Toivon että ihmiset lähtisivät myös viikolla ulos, eurooppalaiseen tyyliin useammin mutta yhdelle tai kahdelle drinkille. Me The Cowssa haluamme olla mukana tekemässä tapahtumaa me-hengessä.” Turussa jo 14 vuotta toimineen The Cown omistaja Antti Suhonen kommentoi tapahtumaa.

“Tapahtumaan on ravintoloille ja baareille vielä mahdollisuus osallistua, 10-12 ravintolaa ja 5-7 baaria tulee olemaan lopullinen määrä.” Tapahtuman tuottaja Jouni Kuru kommentoi ja kehottaa kiinnostuneita ottamaan yhteyttä.

Ilari Johansson STAND UP, TURKU! Kuvaaja: Markus Lehto

Stand upin, ruoan ja juoman superviikonloppu

12.kerran järjestettävä komiikkafestivaali STAND UP, TURKU! toteutetaan myös syyskuun viimeisenä viikonloppuna, joten luvassa on elämyksien ja kulttuurin superviikonloppu!

“Yhteistyöhön päädyttiin kun tapahtumat järjestettiin ns. vahingossa samaan aikaan kaksi vuotta sitten. Tämä toi loistavan mahdollisuuden tarjota yhtenäiselle asiakaskunnalle viikonlopun täynnä kulttuuria, ruokaa ja naurua. Yhteistyötä tehdään tänä vuonna tiiviisti niin markkinoinnissa kuin tilojenkin käytössä. Tärkeimpänä esitysaikojen ja kattausten mahdollisimman sujuva ajoittaminen yhteen.” Tapahtumien tuottajat Ilona Puttonen ja Jouni Kuru kuvailevat.

 

Uutta ohjelmaa

Tänä vuonna Turun keskustassa järjestettävissä finaalikilpailuissa yleisö pääsee läheltä seuraamaan vierailevien kokkien ja baarimestarien taidonnäytteitä maksuttomiin tilaisuuksiin. Kilpailut järjestetään lauantaina 30.9. Viikon tarkempi ohjelma ja tapahtumapaikat julkistetaan alkukesästä.

Food & Fun on alunperin islantilainen tapahtumakonsepti jota on järjestetty Reykjavikissa jo 16 kertaa. Alunperin tapahtuman tarkoitus oli tuoda vuoden hiljaiseen kauteen säpinää, Reykjavikin tapahtuma järjestetään Helmi-Maaliskuun vaihteessa, samalla periaatteella myös Turussa otettiin yksi vuoden hiljaisimmista kausista, syyskuun loppu. Osin tapahtuman ansioista viime vuosina syksyn viikot ovat piristyneet ihmisten lähtiessä viettämään iltaa aiempaa useammin.

 

Lisätietoja Food & Fun Turku festivaalista:

production@foodandfunfinland.fi

Jouni Kuru

+358 45 862 87 05

www.foodandfunfinland.fi

www.facebook.com/foodandfunturku

Ig: @foodandfunturku

#foodandfunturku

#eatmyturku

#visitturku

#suomi100

 

Yhteydenotot Stand Up, Turku! liittyen

www.standupturku.com

Ilona Puttonen

Tuottaja Stand Up,Turku!/W&T Comedy

045 855 2488 / ilona@wtcomedy.com

 

#standupturku

Leave a Reply